Uskoro natječaj: Poticaji do 20 tisuća kuna za uređenje starih kuća

Općinsko vijeće Općine Kotoribakrajem prošle godine donijelo je hvalevrijednu odlukuo mjerama poticanja za uređenje nekretnina kojom se želi stimularati mještane da kupe i revitaliziraju stare kuće,a sve s ciljem da mladiostanu živjeti u mjestu.

Na ovaj će način Općina Kotoriba vlasnicima nekretnine, koji su tijekom tekuće kalendarske godine kupili ili naslijedili nekretninu na području općine, a planiraju je urediti ili izgraditi novi objekt, dodijeliti poticaju iznosu od maksimalno 20 tisuća kuna. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici nekretnine uz uvjet da je vlasnik ili supružnikstalno zaposlena osoba neprekinuto najmanje godinu danaod dana prijave na natječaj te da nema u vlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili sličan objekt za stanovanje.

Korisnik koji ostvari pravo poticaja imaobaveze da u roku 2 godine prijavi prebivalište na na toj adresigdjemora živjeti neprikidno daljnjih desetak godina. Ukoliko se radi o novogradnjikorisnik je dužanu roku dvije godine ishoditi građevinsku dozvolui započeti građenje kojemora završiti najkasnije za 6 godina.

Do kraja godine općinski načelnik Ljubomir Gregec će raspisati natječaj pa je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća donijeta odluka o imenovanju Povjerenstva za dodjelu poticaja za uređenje nekretnina u koje su izabrani Željko Šebeštjan, predsjednik te Zoran Radmanić i Ivan Kos kao članovi.

Njihov će zadatak biti da nakon provedenog natječaja razmotre pristigle prijave u skladu s kriterijima nakon čega listu korisnika šalju načelniku koji donosi konačnu odluku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije