HRT želi pokrenuti Radio Sjever s lokalnim vijestima i iz Međimurja

HRT je danas otvorio javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna programskih obveza Hrvatske radiotelevizijeproizišlih iz Ugovora između Hrvatske radiotelevizije i Vladeza razdoblje od 1. siječnja 2013. do 31. prosinca 2017., izvijestili su iz javne televizije.

U priopćenju ističu da Vladi predlažu “proširenje postojećih obveza i dodatne javne programske sadržaje” i to “zahvaljujući dosadašnjoj uspješnoj provedbi programa restrukturiranja”.

“Programom restrukturiranja tijekom posljednje dvije godine ostvarene su uštede, što omogućuje da se dodatni sadržaji mogu ostvariti u okviru postojećega financijskoga okvira odnosno bez povećanja mjesečne pristojbe”, ističu iz HRT-a te dodaju kako zakon nalaže provedbu javne rasprave o njihovu prijedlogu Vladi.

Provedbu javne rasprave, koja će trajati do 15. listopada, pratit će povjerenstvo u kojem po dva člana imenuju glavni ravnatelj HRT-a i Vlada.

HRT se u priopćenju pohvalio samo nekim od izmjena koje predlažu među kojima je ipokretanje HRT – Radija Sjever. HRT – Radio Sjever bio bi opći radijski kanal regionalne pokrivenosti – pokrivao bi područje Međimurske i Varaždinske te dijelove Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije.

HRT to područje dosad nije pokrivao regionalnim radijskim programom te bi na taj način povećao svoju prisutnost na spomenutim područjima, izvješćivao o lokalnim i regionalnim temama te ih učinio vidljivijima u hrvatskome medijskom prostoru ispunjavajući tako svoju javnu ulogu u hrvatskome društvu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije