Oni su se istaknuli i dobili posao u Klubovima za zapošljavanje

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Čakovec s partnerom na projektu Udrugom Zora, najavio je otvaranje Klubova za zapošljavanje osnovanih u sklopu projekta ”Istakni se, osvoji posao!” financiranog sredstvima Europske unije iz ESF programa Razvoj ljudskih potencijala.

Projekt traje 16 mjeseci (24. veljača 2015. – 23. lipanj 2016.), a ukupna vrijednost mu je 58.879,02 EUR, pri čemu sufinanciranje Europske unije iznosi 55.116,65 EUR.

U sklopu navedenog projekta je tokom svibnja i lipnja provedena selekcija i edukacija 14 mladih nezaposlenih osoba, koje su pod vodstvom projektnih partnera prošle intenzivan trening za razvoj osobnih i profesionalnih vještina te stekli znanja potreba za vođenje Klubova, a krajnji rezultat bio je zapošljavanje troje kandidata kao voditelja Klubova za zapošljavanje koji će dalje pomagati nezaposlenim osobama u traženju posla.

Novoosnovani Klubovi za zapošljavanje nezaposlenim će osobama biti dostupni u sva tri grada Međimurske županije, a nalazit će se na slijedećim adresama:

– Autonomni centar ACT, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec – voditelj Neven Kreslin
– Dvorana za sastanke iznad Doma kulture, Trg slobode 1, Prelog – voditelj Mihael Ružić
– Turističko-informativni centar Mursko Središće – voditeljica Ana Tomašek

Edukacija će pomoći nezaposlenim osobama da osvijeste svoje kompetencije, detektiraju mogućnosti koje im tržište rada nudi i steknu znanja za što brže zapošljavanje. Sudjelovanjem u Klubovima nezaposlene će osobe biti motivirane i educirane za proaktivan pristup procesu zapošljavanja, a podrška će im biti omogućena i nakon edukacije kroz individualne konzultacije s voditeljima Klubova.

Ova edukacija sadrži u sebi plemenitu komponentu, s obzirom da se bavi rješavanjem osnovnog egzistencijalnog pitanja pojedinca. Voditelji će nastojati nezaposlenim osobama prenijeti sva svoja znanja kako bi ih naučili upravljati profesionalnim razvojem i učinili ih uspješnijima na tržištu rada. Moto ove edukacije – ”Istakni se, osvoji posao” – zapravo je i glavni cilj edukacije, koja će u potpunosti pripremiti nezaposlene osobe za tržište rada, motivirati ih i promijeniti im pogled na situaciju u kojoj se nalaze.

U tijeku su prijave za prvi set radionica Klubova za zapošljavanje na koje se pozivaju nezaposlene osobe sa završenom osnovnom ili srednjom školom. Prijave su otvorene do 31. srpnja, a obrazac se može pronaći:

a) u tiskanom obliku na info-pultu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (u Čakovcu, Prelogu i Murskom Središću). Ispunjeni obrazac predaje se na info-pultu HZZ-a ili skeniran šalje na email: jobclub.ck@hzz.hr.

b) online na linku http://goo.gl/forms/IzsNI6Vdjj objavljenom na web stranicama HZZ-a i Udruge Zora

Nakon isteka roka za prijave, 36 sudionika/ca (12 po Klubu za zapošljavanje) bit će odabrano za sudjelovanje u edukaciji koja započinje 10. kolovoza. Edukacija će trajati 3 tjedna, po 3 dana u tjednu u trajanju od 7 sati, besplatna je za sve sudionike te je osiguran ručak, troškovi puta i svi radni materijali.

Za sve ostale informacije i upite o Klubovima za zapošljavanje nezaposlene se osobe mogu javiti na email: JobClub.CK@hzz.hr ili na broj telefona 040 396 814.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije