Legendarni Kvisko se vratio, igrajte ga na svom mobitelu!

Točno trideset i pet godina nakon emitiranja prve televizijske epizode na tadašnjem TV Zagrebu, te gotovo desetak godina nakon ponovnog emitiranja na Novoj TV, autor Kviskoteke Lazo Goluža i direktor tvrtke Intech Branko Kobali udružili su snage sa zagrebačkom softverskom kompanijom Infinum te stvorili Kviska – mobilnu igru u kojoj mogu sudjelovati svi ljubitelji Appleovih “igračaka” (uređaji koji podržavaju iOS 7 ili noviju verziju).

Na razvijanju aplikacije radilo se oko godinu dana, a u pripremi je i verzija za Android sisteme, kao i za sveprisutni Facebook.

O Kvisku

Preuzimanje igre znanja potpuno je besplatno, a zauzima samo 14 MB prostora na mobilnom uređaju. Riješite izazovne asocijacije iz raznih područja te provjerite znanje i vještinu logičkog zaključivanja, a pojašnjenja asocijacija vam pomažu da nešto novo i naučite. Odgonetnite rješenja stupaca i konačno rješenje, osvajajte bodove i zlatnike i koristite ih kad vam zatreba pomoć! Provjerite jeste li “pametni”, “izvanredni” ili možda “genijalni”! Igru znanja možete preuzete klikom ovdje.

Osnivači kažu da su sami osigurali sredstva i financirali igru, a zasad se promoviraju putem stranice na Facebooku.

U igri za dva igrača natječite se znanjem s dragim osobama i prijateljima, a svoj napredak i dosege podijelite s Facebook frendovima. Točnim odgovorim osvajate zlatnike s kojima se “kupuje” pomoć ako na nekoj asocijaciji zatrebate – Kviska. Ovu verziju moguće je igrati kao samostalni igrač ili dva igrača na istom uređaju, a trenutačno se razvija i multiplayer verzija u kojoj će igrači moći igrati on line jedni protiv drugih.

O autorima

Lazo Goluža rođen je 7. siječnja 1936. Godinama je radio na HTV-u kao urednik i prevoditelj. Autor je, urednik i suradnik na brojnim televizijskim emisijama i serijama, poput Jadranskih susreta, a svoj je najveći doprinos dao u kvizovima: Tri, dva, jedan… ali vrijedan, Pješčani sat, Brojke i slova i Kviskoteka. Popularna Kviskoteka je nastala 1979., a emitirala se čak petnaest godina.

Zagrebačka tvrtka Intech d.o.o. u vlasništvu Branka Kobalija iza sebe ima niz uspješnih poslova, a jedan od najpoznatijih svakako je vip.hr portal, jedan od prvih hrvatskih portala koji je pratio domaću i svjetsku scenu u vlasništvu Vipnet-a. S Lazom Golužom započeo je suradnju na kvizu Kviskoteka koja se emitirala na Novoj TV i otada ih veže ugodno poslovno i privatno vrijeme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije