Sveti Martin: Uskoro gradnja tvornice kablova, benzinska se već nazire

Kako bi što kvalitetnije, korisnije i efikasnije iskoristili 800 tisuća kuna koje su dobili od Ministarstva regionalnog razvoja za uređenje i opremanje multimedijalne dvorane u “Mlinarskoj hiži“, u Općini Sveti Martin na Muri, dali su stručnim i turističkim djelatnicima izraditi troškovnik koji će točno odrediti za što će koja kuna biti potrošena.

Općinski načelnik i predsjednik Turističke zajednice Franjo Makovec, kaže kako se ovim novcem i još s dvjestotinjak tisuća vlastitih sredstava, dvoranu žele urediti i opremiti tako da bude na korist svim posjetiteljima, a na osnovu onoga što se do sada pokazala kao potrebito.

Istovremeno obavljene su sve pripreme za održavanje Javne rasprave Projektnog plana razvoja Gospodarske zone III. koje će se održavati, od 10. do 17. srpnja ove godine. Ovim projektom želi se omogućiti što brža izgradnja tvornice kablova vrijedne oko 5 milijuna eura u kojoj bi posao moglo dobiti i do 200 ljudi.

Isto tako obavljaju se posljednji poslovi oko postavljanja električnog voda (priključka) za potrebe nove benzinske postaje kod Žabnika, gdje su upravo dovršeni zemljani radovi i sada slijedi sama izgradnja prostorija te kasnije opremanje i dovršenje. Prema planu benzinska postaja i drugi sadržaji u koje ulaže Adria Oil, treba biti dovršena krajem rujna ili u listopadu ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije