Izvanredna skupština voćara, predsjednik podnosi ostavku!

>> Izvanredna skupština međimurskih voćara, predsjednik podnosi ostavku

Tomislav Horvat, predsjednik Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća (MUIPV) za srijedu 24. lipnja 2015. sazvao je Izvanrednu skupštinu udruge, koja će se s početkom u 19 sati održati u Restoranu “Zlatni breg” u Zasadbregu.

Premda će Dnevni red biti utvrđen na samoj skupštini, doznajemo kako je glavni razlog sazivanja izvanredne skupštine podnošenje ostavke Tomislava Horvata na mjesto predsjednika udruge, te biranje novog prvog čovjeka ove ugledne i brojem članova respektabilne udruge.

Horvat je navodno nezadovoljan ukupnim stanjem u voćarstvu kao i odnosima države prema voćarima koja ne štiti domaće proizvođače voća, poglavito jabuka, nego potiče uvoz nekvalitetnih i jeftinih jabuka iz drugih zemalja što je mnoge voćare dovelo gotovo na prosjački štap. Dodatni problem voćara je neredovita isplata predanih i prodanih jabuka od strane nakupaca i trgovačkih društava.

Na skupštini će biti govora o pripremama za ovogodišnji Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu gdje je svake godine predsjednik Organizacijskog odbora bio predsjednik Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća, pak je time samim vrlo važno tko će zamijeniti Tomislava Horvata na čelnom mjestu udruge međimurskih voćara.

Predsjednik Tomislav Horvat i tajnik Mladen Dobranić, članove udruge pozivaju da se u najvećem broju odazovu ovoj skupštini na kojoj će se odrediti i daljnji smjer udruge i same voćarske proizvodnje u Međimurju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije