Nacionalna edukacijska kampanja eRačun i u Čakovcu

U tijeku je Nacionalna edukacijska kampanja za elektroničke račune pod nazivom Moj-eRačun Akademija. Tijekom 6. i 7. mjeseca 2015. godine Moj-eRačun Akademija bit će održana u svim županijama u Hrvatskoj.

Edukacijsku kampanju organizira servis Moj-eRačun u suradnji sa Županijskim komorama, Hrvatskom Gospodarskom komorom i Institutom za ePoslovanje. eRačuni uskoro postaju obvezni stoga smatraju kako je tema eRačuna najaktualnija gospodarska promjena koja nas čeka ove godine.

Edukacijski seminar bit će održan 16. lipnja 2015. u HGK ŽK Čakovec s početkom u 08:00 sati. Na edukaciji će se prisutnima pridružiti župan Međimurske županije, Matija Posavec koji će potvrditi važnost tematike eRačuna. Servis Moj-eRačun je najpropulzivniji servis za slanje i primanje eRačuna u Hrvatskoj, te trenutačno broji preko 10.000 korisnika.

Hrvatski gospodarstvenici “kaskaju” za EU standardima, a njihova je želja podići razinu znanja i svjesnosti o eRačunu (iako je HR pravna regulativa postavljena već 2013. godine). Uvođenjem eRačuna u poslovanje, tvrtke ostvaruju znatne uštede u vremenskom, financijskom i kadrovskom aspektu.

Operativna brzina poslovanja tvrtke višestruko raste kao i naplata, a time tvrtke dodatno povećavaju svoje komparativne konkurentske prednosti bilo da se takmiče na domaćem ili na stranom tržištu. Koristeći digitalne tehnologije tvrtke ubrzavaju svoje poslovanje gdje za dostavu eRačuna treba manje od 1 minute dok je za dostavu papirnatog računa ponekad potrebno i do 10 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije