Destinacije EDEN i PPS zaslužuju značajnije poptpore

Skupština Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, na svojoj je sjednici potvrdila sva podnesena izvješća, koja su pokazala da se dobro radilo u svim segmentima, a ponajviše na dovođenju stranih turista i gostiju, te na ulaganjima u marketinšku infrastrukturu i edukaciju zaposlenika.

Predsjednik Turističke zajednice Franjo Makovec, kaže kako unatoč skromnim prihodima Turistička zajednica ostvaruje svoj osnovni značaj, a to je biti dobar promotor popularizacije i razvoja turizma. Rezultat toga je među ostalim i povećanje broja dolazaka i noćenja turista u prethodnoj godini za oko 15 posto.

Hrvatskoj turističkoj zajednici i Ministarstvu turizma upućuje se prijedlog da posebno vrednuju EDEN i PPS destinacije, koje zbog činjenice da su primile prestižno europsko priznanje zaslužuju značajnija sredstva za sufinanciranje svojih programa.

Turistička zajednica Općine sveti Martin na Muri lani je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 620.452 kune, dok su ukupni rashodi ostvareni u iznosu od 677.557 kuna. Razlika od 57.105 kuna biti će podmirena iz viškova koji su u prethodnoj godini ostvareni u iznosu od 98.845 kuna, te stanje na računu iznosi pozitivnih 41.740 kuna.

Direktorica Turističke zajednice Ivana Živčec, kaže kako Turistička zajednica i općina sustavnu ulažu u infrastrukturu, surađuju sa svim udrugama na značajnijim priredbama i programima, te da je sada više nego očito kako je cijelo svetomartinsko područje uistinu postalo zanimljivo domaćim i stranim turistima i posjetiteljima, što je čini istinskim turističkim odredištem, jednim od najznačajnijih u kontinentalnom dijelu države.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije