Kotoripčani, znate li da imate pravo na povrat poreza – evo zašto

Obavještavaju se mještani, da je Općina Kotoriba od 01.01.2014. godine razvrstana u II. skupinu po stupnju razvijenosti prema posebnom propisu o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, pa na osnovu toga svi koji su u 2014. godini imali prijavljeno prebivalište i boravili na području općine Kotoriba, a iz plaće ili ugovora platili porez na dohodak, mogu na temelju godišnje porezne prijave ostvariti povrat poreza na dohodak s osnova povećanja osobnog odbitka (osnovni osobni odbitak za II. skupinu po stupnju razvijenosti u 2014. godini iznosi 2.700,00 kuna, umjesto 2.200,00 koji je korišten kod obračuna akontacije poreza, a priznaje se samo u godišnjem obračunu poreza na dohodak na temelju podnesene godišnje porezne prijave).

Pravo na povrat poreza ne mogu ostvariti umirovljenici koji su platili porez na dohodak samo na mirovinu, jer je osobni odbitak za umirovljenike bio viši od osnovnog osobnog odbitka za II. skupinu po stupnju razvijenosti, odnosno u 2014. godini iznosio je 3.400,00 kuna.

Iz Općine napominju da svi koji imaju pravo na povrat poreza moraju do 28. veljače 2015. godine podnijeti godišnju poreznu prijavu nadležnoj Poreznoj upravi u Prelogu, jer samo podnošenjem iste mogu ostvariti povrat poreza na dohodak.

Obrazac porezne prijave može se naći i popuniti na internetu, a oni kojima nije dostupan internet, obrazac godišnje porezne prijave mogu kupiti u knjižari i popuniti ga kemijskom olovkom, te priložiti potrebne dokumente uz godišnju prijavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije