Izmjene voznog reda: HŽ vratio neke linije na relaciji Kotoriba – Čakovec

Prošle godine, 14. prosinca, na snagu je stupio novi vozni red HŽ Putničkog prometa. Kako smo već pisali, radnici i srednjoškolci s područja donjeg dijela Međimurja koji putuju vlakom, iskazali su nezadovoljstvo voznim redom kojim su ukinite neke linije na relaciji Kotoriba – Čakovec.

S ovom problematikom su bili upoznati čelnici Općine Kotoriba i Međimurske županije koji su uputili zamolbu i apel prema HŽ-u kako bi se prijekopotrebne linije ponovno vratile na najstariju prugu u Hrvatskoj. Brojne pritužbe i apeli očigledno su urodile plodom.

Naime, od 2. veljače na snagu su stupile Izmjene i dopune voznog reda koji je danas javno istaknut na Željezničkom kolodvoru u Kotoribi. Vidljive su neke zanačajne promjene koje će putnicima olakšati odlazak na posao i školu kao i povratak kućama. Tako je ponovno vraćen vlak koji će od ponedjeljka do petka u 11,09 sati voziti od Kotoribe do Varaždina.

Isto tako vraćena je linija kojom se radnici vraćaju iz noćne smjene. Iz Čakovca vlak polazi u 7,52, a njegov dolazak u Kotoribu je 8,26 sati. Do ovih izmjena vlak je vozio samo do Male Subotice. Novina je i da vlak koji u 4,24 iz Kotoribe prometuje do Zagreba sada vozi i subotom. Do sada nije vozio subotom, nedjeljom i blagdanom.

Od izmjena valja još spomenuti kako će vlak koji je iz Varaždina dolazio u 11,03 sada na peronu u Kotoribi biti pola sata ranije, u 10,33 sata. Isto tako vlak koji iz Čakovca polazi u 22,29 sati (dolazak u Kotoribu 23,04) po novome će voziti i petkom što do sada nije bio slučaj jer je vozio samo od ponedjeljka do četvrtka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije