Zbor građana u D. Koncovčaku: Mještani žele bolju infrastrukturu

Održan je posljednji u nizu radnih sastanaka ili Zborova građana u mjesnim odborima na području općine Selnica, na kojima su građani općinskom načelniku i njegovim suradnicima mogli iznijeti, primjedbe, probleme, programe i kritike, a sve u cilju poboljšanja kvalitete življenja u njihovom naselju, te u općini ukupno.

Posljednji Zbor građana održan je u Donjem Koncovčaku, gdje su prvo općinski načelnik Ervin Vičević i pročelnica za općinski proračun i financije Gordana Tomšić, ljudima i članovima VMO Donji Koncovčak, iznijeli planove i programe, te se osvrnuli na minulo razdoblje.

Vičević i Tomšićeva su kazali kako je u Donji Koncovčak uloženo najviše od svih naselja u općini, ali da potreba ima i mnoge će se ostvariti u narednom razdoblju. Mještani su načelniku uputili nekoliko kritika, te prijedloga za rješavanje problema koji ih muče.
Traže rješenje javne rasvjete, odvodnje oborinskih voda, uređenje nerazvrstanih putova, povratak radničkih autobusnih linija te asfaltiranje ceste koja vodi na županijsku cestu prema Svetom Martinu na Muri.

Mještane zanima mogu li se dobiti kakva sredstva iz EU fondova, kao i situacija oko najave eksploatacije nafte i plina. Načelnik Vičević, odgovorio je kako su sva pitanja na mjestu, no i rekao kako financijsko stanje u općini nije bajno, ali da će se uvijek novca naći za rješenje gorućih problema, te je pozvao mjesne čelnike da što češće općinsko vodstvo izvješćuju o potrebama, promjenama i stanju u naselju.

Mještane je posebno zanimala situacija oko geodetske izmjere za potrebe katastarskog uređenja vlasništva parcela. Vičević je kazao kako je ovo pitanje vrlo osjetljivo i u ovom trenutku je na njega teško odgovoriti, no kazao je i kako sada tvrtka i djelatnici katastra obrađuju pojedinačno svako naselje, pak se može dati prigovore i primjedbe na licu mjesta, u prostorijama Stare selničke škole. U raspravi su sudjelovali Ivan Perčić, predsjednik VMO Donji Koncovčak, te mještani, Miroslav Oletić, Ivan Grof i Marijan Pleh.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije