Dobre vijesti: Goričanu 400 tisuća kuna za razvoj Gospodarske zone

U Ministarstvu gospodarstva, u petak 5. prosinca, načelnik općine Goričan Mario Moharić potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u visini od 400.000,00 kuna za izgradnju komunalne infrastrukture u Gospodarskoj zoni Istok.

Ovaj projekt se financira iz Programa razvoja i provedbe projekata za promicanje industrije s ciljem razvoja gospodarskog okruženja i infrastrukture u poduzetničkim i gospodarskim zonama, a Općina Goričan se javila na javni poziv koji je bio otvoren do 30. studenoga 2014. godine. Najveći iznos potpore koje je ministarstvo propisalo ovim pozivom bilo je 400.000,00 kuna.

U okviru projekta Općina Goričan kandidirala je izgradnju trafostanice u Gospodarskoj zoni ukupne vrijednosti 1.502.062,50 kuna. Izrada projektne dokumentacije za novu trafostanicu je u završnoj fazi, tako da će radovi na izgradnji započeti početkom 2015. godine, do kada se i očekuje rješenje vlasništva zemljišta gospodarskih zona u Goričanu koje bi trebale postati općinsko vlasništvo.

Načelnik općine Goričan Mario Moharić će u utorak, 9. prosinca o svim pozitivnim novostima za razvoj gospodarstva u Goričanu upoznati i talijansku delegaciju na čelu s veleposlanicom Italije u Hrvatskoj Emanuela D’Alessandro koja dolazi u posjet tvrtki Arteferro Dohomont u Goričanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije