40 godina plina u Međimurju i 20 godina tvrtke Međimurje Plin

>> 40 godina plina u Međimurju i 20 godina tvrtke Međimurje Plin

Danas (četvrtak, 4. prosinca) održava se i svečana akademija u Centru za kulturu u Čakovcu povodom 40 godina plina u Međimurju i 20 godina tvrtke MEĐIMURJE-PLIN.

Svečanosti su nazočili brojni uzvanici – župan Matija Posavec, dožupan Zoran Vidović, predsjednik Međimurske županije Mladen Novak, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima, načelnici svih općina iz naše županije, saborski zastupnici Dragutin Glavina i Mario Moharić, Veselin Biševac, pomoćnik ministra Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, te ispred Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA) Lidija Hočurščak i predstavnik Plinacra Ivica Arar.

40. godina plina u Međimurju obilježava se simbolično na dan Svete Barbare kao zaštitnice rudara. Ovom svečanom akademijom obilježila su se dva događaja od izuzetne važnosti, ne samo za Međimurje plin, već i za čitavo Međimurje, 40 godina plina u Međimurju i 20 godina tvrtke Međimurje Plin što se moglo vidjeti i na samom početku u kratkom filmu o povijesti ovog bitnog energenta u našoj županiji.

1974. godine učinjeni su prvi koraci i temelji tada se organizirala OOUR-a Plin u okviru kojeg je formalno započela djelatnost distribucije plina, te iste godine zapalio se prvi plinski plamen u Međimurju. Najizrazitija plinofikacija vršila se u razdoblju od 1989. pa do 1999. godine.

Samu plinofikaciju, kao i razvijanje distribucijskog sustava, obavljao je Međimurje plin, koji je kroz ovih 40 godina prošao niz statusnih promjena. 1995. godine došlo je do daljnjih izdvajanja distribucije i opskrbe plinom od komunalnih djelatnosti kao čistih energetskih djelatnosti u okviru tvrtke Međimurje plin, pa se sada obilježava i 20 godina postojanja Međimurje plin kao energetskog subjekta.

Jasno je da sama uspješna plinofikacija ne bi bila moguća da nije bilo poluge za to, a to je uravo Međimurje plin, zajedno sa svim svojim djelatnicima koji su projekt plinofikacije uspjeli realizirati te je danas u našoj županiji pokrivenost plinske mreže gotovo 98 posto.


>>> Pročitajte intervju s direktorom Međimurje plin

Prisutnima se obratio direktor tvrtke Međimurje Plin Nenad Hranilović koji je na kraju svog govora istaknuo: “Danas je plin i nadalje najprihvatljiviji energent i za grijanje i za hlađenje, a njegovoj ekološku prihvatljivost ne treba ni posebno naglašavati, ona je sama po sebi razumljiva.

Svjesni tih činjenica, svi mi koji smo vezani uz prirodni plin moramo i nadalje stvarati pretpostavke za podizanje njegove konkurentnosti te raditi na podizanju kvalitete usluga i prepoznavanju potreba potrošača, a što Međimurje Plin i radi. Naravno da ovakvi rezultati ne bi bili mogući bez izvanrednog doprinosa, radom i znanjem svakog djelatnika, koji su godinama stvarali i jačali Međimurje plin te time omogućili da Međimurje plin bude jedan od vodećih opskrbljivača i distributera plinom u Republici Hrvatskoj.

I na kraju, krenuli smo od prošlosti, obuhvatili sadašnjost, ali moramo se okrenuti i budućnosti. Cilj nam je da se Međimurje plin, na temeljima kvalitetnog i učinkovitog poslovanja na području opskrbe i distribucije plinom, uz uvođenje spomenutog novog oblika energije te jačanja i povećanje konkurentnosti na tržištu, pozicionira kao jedan od bitnijih energetskih subjekata.

Vizija današnjeg Međimurje plina je da ono u budućnosti predstavlja profitabilnu tvrtku u svim segmentima poslovanja, što se postiže obrazovnim i motiviranim kadrovima, potpunim posvećenjem tržištu, njegovanjem odnosa prema svim čimbenicima tržišta s posebnim naglaskom prema svojim potrošačima, te da kao društveno odgovorna tvrtka dajemo doprinos društvu i zajednici u kojoj radimo.

A Međimurje plin to može i zna! Zahvaljujem svima koji su doprinijeli u stvaranju ove kratke, ali za Međimurje i Međimurje plin, izuzetne povijesti!”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije