Rajko Cmrečnjak: “Cilj nam je postati vodeća vinarija u regiji”

Pred nekoliko dana je Agencija za plaćanja u poljoprivredi iz IPARD programa, Vinogradarstvu i podrumarstvu Cmrečnjak iz Svetog Urbana isplatila 1.030.856 kuna za ulaganje i opremanje u vinariju.

Rajko Cmrečnjak, vlasnik Vinogradarstva i podrumarstva, kaže kako je riječ o programu kojim se znatno podiže kvaliteta grožđa i vina. – Vrijednost projekta, odnosno ulaganja u modernizaciju vinarije od prešanja, preko filtriranja do punjenja boca i etiketiranja iznosi 2.060.000 kuna, što znači da je polovica iznosa iz vlastitog izvora financiranja.

Iz ovih sredstava kupili smo prešu obujma 5000 litara odnosno 12 000 kilograma grožđa, liniju za punjenje kapaciteta 2000 boca na uru s plutenim i navojnim čepovima, te tangencionalni filter, kojim ostvarujemo veliko uštede kod filtriranja.

Cilj nam je da kroz stalnu moderniziranje procesa proizvodnje i podizanjem kakvoće vina, postanemo najsnažnija vinarija u regiji, za što imamo sve preduvjete, od vrlo kvalitetnih do vrhunskih vina i ugled na tržištu i potrošačima naših vina, kaže Rajko Cmrečnjak, dodajući kako ovo nije kraj ulaganja u proizvodnju, de da će i dalje pozorno pratiti razvoj i novosti u tehnologiji, te sukladno mogućnostima i potrebama najbolje i najnovije tehnologije ugrađivati u vlastitu proizvodnju.

Proizveli su i prve količine soka od vina, kod nas nekada poznatog kao traubisoda

Ovih dana proizveli su i prve količine soka od vina, kod nas nekada poznatog kao traubisoda. Kvaliteta soka je zaista izvanredna, osvježavajući je i zdrav napitak, a napravljen je od graševine. Ovog trenutka od svih vina najtraženiji je rizvanac koji potrošače opčinjuje mirisom i svježinom i pravi je hit među Cmrečnjakovim vinima.

Osim spomenutog rizvanca, Vinska kuća Cmrečnjak nudi paletu vina na kojoj su, silvanac zeleni, graševina, pinot sivi, rizling rajnski, chardonay, pušipel, muškat žuti, cuvee krče, pinot crni, sauvignon, pjenušavo vino “rose brut” te vina izbornih i ledenih berbi.

Vinogradarstvo i podrumarstvo Cmrečnjak nastalo je na obiteljskoj tradiciji započetoj 1884. godine, daklem, ljetos bilježi 130 godina postojanja i ove godine ostvaruje izvrsne rezultate, unatoč ne baš dobroj godini, punoj kiša i boleština u vinogradima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije