Bageri uskoro opet kreću u rušenje bespravnih građevina

Počinju rušenja bespravno sagrađenih kuća. Svi objekti koji su se mogli legalizirati, a nisu jer njihovi vlasnici nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju, bit će uklonjeni. Otkrila je to ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš te najavila dakako će prvi bageri na bespravnu gradnju već početkom studenog.

Probili sve rokove

– Prvo će se rušiti one kuće koje se nikada nisu niti mogle legalizirati te one građene nakon roka od 21. lipnja 2011. godine. Potom će na red doći i one koje su se mogle legalizirati, ali nisu jer njihovi vlasnici niti nakon što smo im šest mjeseci slali požurnice nisu dostavili potrebnu dokumentaciju – poručila je Mrak Taritaš.

Ministrica je naglasila kako se ipak neće rušiti kuće u kojima ljudi žive, ali ukoliko netko ima vikendicu koju je mogao legalizirati, a nije unatoč svim rokovima koji su mu se dali, ona će, kaže, biti uklonjena. Koliko je za sada takvih objekata, teško je procijeniti. Ta će brojka biti poznata, kaže ministrica, vjerojatno krajem godine, kada bi određen broj odbijenih zahtjeva za legalizaciju trebao biti pravomoćan.

Da će kad – tada na red doći i ‘odbijenice’, ministrica Mrak Taritaš više je puta upozoravala. Prvi puta početkom godine u povodu početka rada Agencije za ozakonjenje bespravno sagrađenih zgrada koja je i osnovana s ciljem da pomogne županijskim i gradskih uredima po Hrvatskoj u rješavanju više od 820.000 tisuća zahtjeva za legalizaciju.

Prema podacima resornog ministarstva, Agencija je do sada jedinicama lokalne samouprave uzela više od 80 tisuća neriješenih predmeta. U prvom navratu uzela im je oko 54.000 tisuće predmeta, od čega je do sada legalizirano oko 13 posto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije