Općina Orehovica: Do 16. listopada prijavite štete od oborina!

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači koji obrađuju površine na katastarskim općinama Orehovica, Podbresta i Vularije da od ponedjeljka, 6. listopada 2014. do četvrtka, 16. listopada 2014. u prostorijama Općine Orehovica svaki radni dan od 08.00 do 13.00 sati, mogu prijaviti štetu od elementarne nepogode – prekomjerne oborine.

Šteta se može prijaviti ukoliko je veća od 40% prosječnog trogodišnjeg prinosa i to za slijedeće kulture: kukuruz, šećerna repa, bundeva, krumpir kasni, crveni luk, grah, mrkva, peršin, celer, kasni kups i hren.

Uz prijavu je potrebno dostaviti slijedeće podatke i dokumente: ime i prezime prijavitelja, adresu stanovanja, sjedišta ili OPGa, OIB prijavitelja, kontakt telefon, broj žiro ili tekućeg računa i naziv bank te kopiju Zahtjeva za potporu za 2014. g. (takozvanu potvrdu iz Arkoda, odnosno Upisnika) ili, ukoliko oštećenik ne posjeduje navedeni dokument, kopiju katastarskog izvadka za katastarske čestice za koje se prijavljuje šteta (javna isprava ili e-izvadak iz katastra).

Prijavitelji štete prilikom prijave dužni su također potpisati Izjavu da prijavljena imovina nije osigurana kod osiguravateljskog društva. Po isteku roka za podnošenje prijava Odbor za poljoprivredu i procjenu šteta od elementarnih nepogoda Općine Orehovica obići će prijavljene površine u svrhu utvrđivanja istinitosti i ispravnosti prijava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije