MTČ Tvornica čarapa na dražbi 13, a Tvornica rublja čak 17 puta!

Vjerovnici i stečajni upravitelji baš nemaju sreće s nekretninama propalih MTČ-ovih tvrtki. Stečajni upravitelj MTČ Tvornice čarapa Želimir Uršulin uskoro će objaviti četrnaestu javnu dražbu pogona i strojeva u Neumannovoj.

S početnih 55 milijuna kuna, koliko je ponuđeno na prvoj dražbi prije godinu i pol dana, na posljednjoj u srpnju cijena je pala na svega 15 milijuna kuna. Na četvrtinu. I ponovno se nitko nije javio, pa će stečajni upravitelj najvjerojatnije morati ići u razdvajanje.

– Najsretniji bih bio da sve možemo prodati u cjelini, da se nastavi proizvodnja koja garantira radna mjesta. No, ne ide. Morat ćemo sjesti s vjerovnicima i razmisliti o parcijalnoj prodaji. Na žalost, takve tvornice više očito ne prolaze jer zahtijevaju velika ulaganja. Ništa se ne može prodati! – kaže Uršulin, koji je uvjeren da je zakon sve postavio na krive temelje. Kod ovrhe zakonodavac propisuje dvije javne dražbe, a kod stečaja može ih biti i trideset. – Troše se novci bez veze – smatra.

Razlučno pravo na imovinu propale Tvornice čarapa imaju država, Banco Popolare, HBOR i Societe Generale – Splitska banka. Bezuspješno se prodaju i nekretnine MTČ Tvornice rublja u samom središtu grada. U svibnju je održana sedamnaesta javna dražba na kojoj je ponuđena cijena od 7,6 milijuna kuna. Na drugoj javnoj dražbi u veljači 2012. godine početna cijena bila je 33 milijuna kuna, a strojevi su se prodavali za četiri milijuna.

– Trgovački sud raspisuje javne dražbe, a provode se sve dok se imovina ne proda. Cijena se postepeno smanjuje, ali ne može se dati zabadava – kaže stečajni upravitelj Stanko Makar. Iako nema veze s MTČ-om, osim prvih dvaju slova u nazivu, veliki su problemi i s prodajom imovine tvrtke MTC u Ulici T. Bratkovića.

Na bubnju je veći dio poslovnih prostora u tom trgovačkom centru. MTC je završio u stečaju, a sud raspisao već 18. javnu dražbu! Počelo se sa 27 milijuna, a sad se nudi za devet. – Kupaca nema, vjerojatno zato jer se ne prodaje cijeli objekt – kaže stečajna upraviteljica Sanja Kraljek. Upravitelji ne gube nadu jer ima primjera da su nekretnine prodavali i po pet godina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije