Najbolje vino od aronije u Europi stvoreno u Zebanec Selu

>> Najbolje vino od aronije u Europi stvoreno u Zebanec Selu

Međimurski portal eMedjimurje.hr prvi otkriva – najbolje vino od aronije u Europi, a možda i u svijetu, koje je stvoreno i odnjegovano u Zebanec Selu na imanju Ivice i Emilije Premuš. Riječ je o vinu posebnog okusa, mirisa, boje i kakvoće, a potvrdu da je najbolje u Europi dobili smo kušajući i uspoređujući sa sedam vina iz sedam drugih europskih država.

Premuševo vino od aronije je najbolje jer raste u najoptimalnijim uvjetima, jednakim onim u Sjevernoj Americi, domovini aronije, ovog trenutka najtraženijeg bobičastog voća u Svijetu, Europi i Hrvatskoj, jer je stvoreno od zrelih boboca aronije, kvalitetno obrađeno i odnjegovano u najsuvremnijem podrumu za ovakvu vrstu vina.

Nije to vino za opijati se i napijati, nego vino koje krijepi, liječi, daje snagu i volju za život. Uzgojeno je potpuno ekološki, bobice su ubrane ručno, a prešanje je obavljeno prema savjetima i iskustvima najboljih arono vinara. OPG Premuš u Zebanec Selu posjeduje jedan hektar aronija i najveća je to plantaža aronije namijenjene za vino u Međimurju i treća u Hrvatskoj.

Istina, dio bogatog uroda plasira se na tržište kao svježe bobice, dio se daje na berbu ljudima koji je žele na plantaži sami ubrati, dio se prerađuje u sok, no ogromna većina se prerađuje u ljekovito vino kakvog još nigdje nismo susreli i osim što je ljekovito, vrlo je i uveseljujuće, jer sadrži za voćna vina nevjerojatnih 12,88 alkohola.

Ubiranje svježih plodova ili kušanje vina u društvu vlasnika Ivice i Emilije, doživljaj je koji se pamti jer ovo dvoje ljudi puno je životnog iskustva, koje je pretvoreno u vino od aronije, kakvog nigdje nema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije