Francuski Renault pozvan u Međimurje

Župan Međimurske županije Matija Posavec u utorak je u veleposlanstvu Republike Hrvatske u Parizu boravio sa dvanaest međimurskih vinara gdje je održana promocija međimurskih enogastronomskih proizvoda, a župan je poludnevni boravak u Parizu proveo prije svega radno. Održan je sastanak s predstavnicom turističke zajednice gdje je predstavljena brošura međimurskog turizma na francuskom jeziku. Sama brošura će se, kako je navedeno, distribuirati na ciljana mjesta u brojnim turističkim agencijama.

Posavec je također održao i sastanak s veleposlanikom Republike Hrvatske u Francuskoj dr. Ivom Goldsteinom te gospodarskim atašeom na kojem je bilo govora o gospodarskoj suradnji obzirom da su međimurski gospodarstvenici već prisutni na velikom francuskom tržištu. Tu je prvenstveno riječ o tekstilnoj i metalnoj industriji koje i jesu u ovom trenutku perjanice međimurskog izvoza.

Tom je prilikom veleposlanik Goldstein informirao župana o skorom sastanku s managementom velikog Renaulta koji je zainteresiran za ulaganja u Hrvatsku te je Posavec predstavio gospodarske zone u Međimurju i napomenuo da su vrata Međimurja svakom investitoru širom otvorena. – Položaj Međimurja kao i brojne europske i američke tvrtke koje su već smještene na području Međimurja su garant kvalitete radnika i finalnog proizvoda. – rekao je Posavec te ih sve pozvao u posjet Međimurju.

Kako i priliči, obavljeno je i dosta neformalnih razgovora i s predstavnicima diplomatskog zbora dok je s bivšom šeficom austrijske diplomacije dogovorena daljnja suradnja na povezivanju Međimurskog i austrijskog gospodarstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije