DUUDI odgovorio: Zahtjev Općine Šenkovec za POS-ove stanove se rješava

Nakon što je načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat predstavio jednu od većih investicija u graditeljstvu u Međimurju u posljednjih nekoliko godina, strojeva i radnika na gradilištu gdje bi trebali biti POS-ovi stanovi još uvijek nema.

Naime, kao što smo već pisali, Saša Horvat je tom prilikom uz podršku župana Međimurske županije Matije Posavca predstavio zacrtani put, kao i plan kako u čim skorijem vremenu krenuti u realizaciju samoga projekta. Radi se o projektu koji će općini donijeti jako mnogo, ali i koji pozicionira sam Šenkovec te Međimurje na kartama mnogih državnih agencija i različitih ministarstava.

Osim toga on bi trebao podići sektor graditeljstva koji kako i sami znamo ne stoji najbolje. Novci za ovakve projekte su spremni, a mi smo spremni ih preusmjeriti u naš Šenkovec i međimurski graditeljski sektor, rekao je načelnik Horvat. Kazao je kako su kompletnu dokumentaciju vezanu uz zemljište za POS-ove stanove proslijedili na novoosnovanu agenciju DUUDI odakle nisu dobili nikakav odgovor.

Načelnik tvrdi da su napravljene apsolutno sve pripreme i samo se čeka na njihov potpis i pečat da bi se moglo sve provesti u djelo. Od svega najavljenoga u Šenkovcu za sada ništa, pa se mnogi žitelji kao i općinsko vodstvo s pravom pitaju: Gospodo iz Zagreba, u čemu je problem i gdje je taj pečat?

Gdje je sve stalo i zašto nema pečata odlučilo smo provjeriti u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom – DUUDI odakle smo od glasnogovornice Željke Šaponja dobili odgovor u kojem navode:

“Pri obradi zahtjeva Općine Šenkovec postupa se po opsežnoj imovinsko-pravnoj dokumentaciji. Preduvjet za rješavanje imovinsko pravnih odnosa i zahtjeva Općine Šenkovec vezano uz zemljište je i rješenje prethodnog postupka. Dakle, parcelacija zemljišta i provedba parcelacije u katastru i zemljišnoj knjizi uz svu potrebnu dokumentaciju, a kako bi se odredile granice građenja, odnosno odvojilo zemljište na kojem bi se gradilo (u ovom slučaju zgrade za POS stanove).

Ujedno je potrebno od strane navedene Općine uz kompletnu dokumentaciju, poduzeti i sve predradnje u postupku, prema DUUDI-u i prema APN-u koji je također u postupku s obzirom je riječ o POS stanovima i eventualnoj izgradnji istih.

Dodajemo kako se od strane Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom postupa po predmetnom zahtjevu sukladno zakonskim odredbama te će u okviru nadležnosti i sukladno zakonskim propisima riješiti predmetni zahtjevu u najkraćem mogućem roku. Treba ujedno istaknuti i činjenicu da DUUDI rješava nadležne zahtjeve s područja čitave Hrvatske”, napisano je u odgovoru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije