Međimurje postiže rekorde u izdavanju građevinskih dozvola

Dragica Vugrinec i Ana Belčić su rekorderke po brzini izdavanja građevinskih dozvola. To odgovorno tvrdim! Za proširenje proizvodne hale dozvolu smo dobili u roku od osam dana – kaže Zlatko Rajf iz tvrtke Te-pro u Vrhovljanu.

U devet godina čak osam puta su se širili, a za dobivanje dozvola trebalo je od rekordnih osam do najviše trideset dana. Zasluge za takvu brzinu idu Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, koji vodi pročelnik Stjepan Baranašić, a na čelu Odsjeka za gradnju je Dragica Vugrinec.

– Djelatnicama Odsjeka svaka čast na brzini. Znaju delati, a posebno se trude kad se radi o dozvolama za proizvodnu djelatnost, kao što je naša. Razgovaram s kolegama poduzetnicima iz drugih županija, koji se ne mogu načuditi kako tako brzo mogu dobiti papire. Kad ih pitam koji je njihov rok, kažu da roka nema, pa ne mogu ništa planirati na najmanje godinu dana! – ističe Rajf.

Tvrtka proširuje pogone sa 6000 na 8500 četvornih metara. Zbog stalnog širenja, brzina ishođenja dozvola vrlo im je važna. Brzinu adminstracije u Međimurju hvale i strani investitori. Tvrtka Paul Green za tvornicu u Prelogu dozvolu je ishodila u roku od 16 dana, a Haix obuća u Maloj Subotici za proširenje hale papire je nedavno dobila u roku od deset dana! U čemu je tajna?

– Radimo svoj posao. Svaki investitor dobije smjernice što sve od projektne dokumentacije treba pripremiti, i ako sve donese, građevinsku dozvolu dobije u najkraćem roku. U interesu svih je da investicija krene što prije – napominje pročelnik Baranašić. Upravni odjel koji vodi, s 15 zaposlenih u Čakovcu i Prelogu, zadužen je za izdavanje dozvola u cijeloj županiji osim u Gradu Čakovcu.

Čakovec ima svoju službu koja također brzo reagira, pa ih je pohvalio i Peter Taylor, član uprave korporacije CWS Boco International, koja u tom gradu gradi industrijsku praonicu vrijednu 12 milijuna eura. Međimurska županija uvodi i program “postinvestment care”, za praćenje investitora koji imaju prioritet.

Međimurje je još potkraj ožujka, kako je najavljivala ministrica Anka Mrak Taritaš, trebalo biti prva hrvatska županija s e-građevinskim dozvolama, no to je, kako doznajemo, odgođeno do 1. lipnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije