Započeta izrada Statuta EGTS-a za lakše dobivanje potpora iz EU

U utorak je u mađarskom Serdahelju održan sastanak u okviru EU projekta kojemu je jedan od ciljeva osnivanje Europske grupacije za teritorijalnu suradnju.

Prema informacijama ovo će biti prva grupacija u kojoj sudjeluju i općine iz Hrvatske, dakle, za Hrvatsku led probijaju Donji Vidovec, Donja Dubrava i Goričan. Iz Mađarske će se uključiti udruga pomurskih općina Muramente. Na ovom sastanku su učesnici upoznati s pravnom regulativom te je započeta izrada Statuta EGTS-a, tijekom ovog mjeseca bi prijedlog Statuta trebao biti završen i upućen u mjesecu lipnju predstavničkim tijelima općina na usvajanje.

Prema procjenama i europskoj praksi tijekom 2015. se može očekivati početak djelovanja ovog EGTS-a, rekli su nam načelnici Općina Donji Vidovec, Donja Dubrava i Goričan – Josip Grivec, Dražen Miser i Mario Moharić.

Oni su aktivni sudionici ovog vrlo važnog procesa koji će omogućiti brže i lakše dobivanje potpora iz fondova EU za poduzetnike, udruge i same općine uključene u navedenu grupaciju.  

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije