‘TWO RIVERS ONE GOAL’ 6,4 milijuna kuna za EGTS ‘Regija Mura’

Europska grupacija za teritorijalnu suradnju (EGTS) ‘Regija Mura’ postigla je izvrstan rezultat na natječaju za EU fondove, u okviru prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska- Hrvatska za razdoblje 2014. – 2020.

Predsjednik vodećeg partnera, EGTS-a ‘Regija Mura’ Mario Moharić, kazao je da ukupna vrijednost projekta pod nazivom ‘Two rivers one goal’ iznosi 842.285,50 eura ili 6,4 milijuna kuna i uključuje sve donje međimurske i mađarske općine uz rijeku Muru i Dravu uključujući i općinu Legrad, gdje će se za potrebe razvoja vodenog turizma s raftingom na rijeci Muri i Dravi izgraditi pontonska pristaništa sa uređenjem okoliša.

Uz vodećeg partnera EGTS ‘Regija Mura’ u projektu ‘Two rivers one goal’ nalaze se još i tri projektna partnera i to općina Goričan (uređenje turističko-sportsko rekreacijskog centra uz ribnjak Goričan) s iznosom od 254.224,50 EUR, općina Donji Vidovec s iznosom od 119.422,00 EUR i općina Legrad s iznosom od 81.129,00 EUR.

Predsjednik EGTS-a ‘Regija Mura’ Mario Moharić kazao nam je da duguju veliku zahvalnost za uspješnost ovog projekta Ministarstvu vanjskih poslova Republike Mađarske koje je svojim djelovanjem i zalaganjem uvelike doprineslo uspješnosti ovog, do sada najvećeg projekta EGTS-a, čije je sjedište u Republici Mađarskoj u Serdehelju.

Obzirom da je EGTS ‘Regija Mura’ registriran i odobren od strane Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Mađarske prije nešto više od dvije godine, realno je za očekivati da će ova organizacija tek u narednom razdoblju biti pravi pokretač razvoja ovog područja uz rijeku Muru i Dravu s uspješnim korištenjem sredstava iz raznih EU fondova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije