VODICE Tatjana Hažić održala zanimljivo predavanje

U Vodicama je održano 12. znanstveno savjetovanje hrvatskih voćara s međunarodnim sudjelovanjem na kojem je bilo i nekoliko međimurskih voćara i agronoma, predvođenih Mladenom Dobranićem, tajnikom Međimurske udruge za integriranu proizvodnju voća.

Posebno zapažen bio je nastup ili izlaganje Tatjane Hažić iz OPG-a Hažić iz Jurovčaka, koja je na primjeru svojeg OPG-a govorila o ulozi kratkog opskrbnog lanca u funkciji OPG-a, naglasivši kako uz već uhodani plasman proizvoda na kućnom pragu, razrađen je i sustav online narudžbi i slanje paketa brzom poštom ili direktnom dostavom na potrošačev kućni prag.

– Jedan od primjera dobrog kratkog opskrbnog lanca je onaj kojeg smo oformili s Termama Sveti Martin, koji bi trebali preuzeti i drugi hoteli i ugostiteljski objekti u Hrvatskoj. Kod nas gosti konzumiraju lokalne proizvode sa slikom, imenom i prezimenom proizvođaća. Ovo je mjesto gdje svaki turist može kupiti domaći proizvod i ponjeti ga svojoj kući ili stanu ili domu, naglasila je Hažićeva, prednosti vlastitog primjera i Terma Sveti Martin.

U radu savjetovanja od međimurskih voćara sudjelovali su Anđelko Tomšić, Nikola Blažon, Zoran i Renata Lovrek, Ivan i Mirjana Kudec, Ivan i Marta Žižek, Zlatko Haček, Marko Šarčević, te Mladen Dobranić i Tatjana Hažić.

Zaključak trodnevnog savjetovanja je kako voćari trebaju imati i dati poticaj sadnji novih voćnjaka, ali i otvarati i opremati skladišne i preradbene kapacitete, udruživati se i više raditi na marketingu. Odlučeno je da se slijedeće 13. savjetovanje održi u Daruvaru, u ožujku iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije