CWS boco: Nova investicija od 12 miljuna eura u Čakovcu!

U gospodarskoj Zoni Istok-Čakovec danas (utorak, 6. svibnja) je održano svečano polaganje kamena temeljca novog investicijskog projekta njemačke tvrtke CWS – boco, ukupne vrijednosti 12.000.00,00 eura, a koji će omogućiti otvaranje 60 novih radnih mjesta.

Radi se o izgradnji nove industrijske praonice radne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača, kojom će tvrtka CWS – boco povećati kapacitete i ojačati svoj položaj u regiji u segmentu usluga najma, održavanja, prikupljanja i dostave te prodaje na području higijene sanitarnih prostorija, radne i zaštitne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača. Tvrtka CWS – boco je inače prisutna u 19 zemalja Europe i Kini, a ima 7000 zaposlenih.

Svečanom otvaranju prisustvovali su potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prof.dr.sc. Branko Grčić, zastupnici u Europskom parlamentu Karolina Leaković i Marin Vučić te međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić.

Član uprave CWS – BOCO International Peter Taylor, prilikom svečanosti polaganja kamena temeljca, izjavio je: “Gradnja industrijske praonice u Čakovcu je najveća pojedinačna investicija CWS – boco Grupe u 2014. Ustvari, to je najveća investicija Grupe preko desetljeća. Zbog toga nije iznenađenje da smo uvjereni i poduzet ćemo sve potrebno da ovaj projekt pretvorimo u veliki uspjeh”.

“Odlučili smo se za Hrvatsku, preciznije za Međimursku županiju i Čakovec zbog svoje odlične lokacije i vrlo toplog entuzijastičnog prijema koji smo dobili ovdje. Ozbiljnost lokalnih čelnika i njihovo prepoznavanje potreba investitora i njihov ozbiljan angažman su bili ključni faktori u donošenju odluke.”

Direktor tvrtke CWS – boco d.o.o. Senko Judin rekao je:

“Za nas u hrvatskom CWS – boco ova investicija znači puno. Omogućiti će nam da svojim postojećim klijentima pružamo više, povećati kompetitivnost i prepoznatljivost na tržištu, smanjiti troškove i vjerujemo donijeti nam puno novih poslova i ugovora sa firmama u gradu, županiji i državi. Ne samo da ćemo mi puno dobiti, već će direktnu i indirektnu korist imati svi nivoi zajednice – od grada do države, kroz radna mjesta koja ćemo otvoriti, radove koje smo ili ćemo naručiti i financijske obaveze koje prema svima izvršavamo točno i na vrijeme.

Zahvaljujem svima kojima su doprinijeti da dođemo do današnjeg svečanog čina te svima koji će u budućim mjesecima doprinijeti da sagradimo praonicu, dobijemo sve potrebne dozvole i počnemo raditi.”

“Ova investicija je prva u ovoj zoni i očekujem da će ova investicija za sobom privući slijedom toga i nove investitore u ovu zonu. Za Čakovec je ova investicija važna iz više razloga, prije svega radi zapošljavanja.”- kazao je gradonačelnik Stjepan Kovač.

Župan međimurske županije Matija Posavec u pozdravnom govoru kazao je:

“Današnje polaganje kamena temeljca novog pogona CWS – boco, za Međimurje znači i novo pozicioniranje u gospodarskom i poduzetničkom svijetu, znači potvrdu dobrog rada. No, više od svega kada jedna takva firma koja je članica grupe sa stoljetnom tradicijom, Haniel Group iz Duisburga, koja zapošljava 250.000 radnika te ima preko 30 milijardi € prihoda na godinu, prepozna regiju poput Međimurja kao vrijednu ulaganja 12 milijuna €, te zapošljavanja u prvom koraku novih 60-tak radnika, to znači da ste uspjeli. Odnosno to znači da smo uspjeli.”

“Uspjeli su naši projektanti, ne iz Njemačke ili Zagreba već iz Čakovca, uspjela je županijska pravna služba koja je zajedno s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo grada Čakovca nastavila svojim kvalitetnim radom u poslovnom svijetu promovirati Međimurje kako business friendly regiju, a uspjeti ćemo svi mi skupa u zadržavanju ovako kvalitetnih investitora kroz postinvestment care program koji će još jedanput dokazati da gospodarstvenici i strani investitori u Međimurju imaju prioritet. Naime, tek onda kako i sami vidimo možemo govoriti o novim radnim mjestima, novom zapošljavanju i novim investicijama koji će podići posrnulo gospodarstvo. A da su nam investitori u fokusu govori i nedavno izneseni podatak da je jednom njemačkom investitoru izdana potvrda glavnog projekta ili toliko poznata građevinska dozvola za samo 11 dana. Cilj je ići još bolje.”

“Zahvaljujem se CWS – Boco na ovoj investiciji, na vjeri u naše Međimurke i Međimurce te se nadam da je ovo samo prvi korak u našoj bogatoj budućoj suradnji. Zahvaljujem se svima na podršci te ovim putem pozivam na zajedništvo i suradnju sviju nas jer jedino tako ćemo moći sigurnim korakom nastaviti koračati prema oporavku našeg Međimurja.”

Kamen temeljac posvetio je župnik fra Stanko Belobrajdić, a svečano polaganje kamena temeljca izvršili su Peter Taylor i podpredsjednik hrvatske vlade Branko Grčić.

CWS – boco jedan je od prvih projekata u portfelju Agencije za investicije i konkurentnostu, a kojemu je od samog početka rada Agencija pružala svu podršku u realizaciji investicijskog projekta u RH.


Duško Kanižaj
iz čakovečke tvrtke “Instal – promet Kanižaj” nam je prilikom polaganja kamena temeljca rekao – “Naša tvrtka je glavni projektant za ovu veliku njemačku investiciju u gospodarskoj Zoni – Istok Čakovec. Od samih početaka smo CWS – boco na raspolaganju svakodnevno te smo uvelike olakšali CWS – bocu komunikaciju s lokalnom upravom i svim poslovima prikupljanja projektne dokumentacije.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije