Neven Hercigonja (28) imenovan direktorom Marine Prelog d.o.o.

– Turisti prolaze autocestom pokraj nas prema moru, a mi u Prelogu od toga nemamo nikakve koristi. Pokušat ćemo ih nakratko zaustaviti, ali i vratiti naše domaće ljude na rijeku Dravu – kaže Neven Hercigonja, direktor novoosnovane tvrtke Marina Prelog d.o.o. Stopostotni joj je vlasnik Grad Prelog, koji je za direktora nakon provedenog javnog natječaja postavio 28-godišnjeg diplomiranog politologa iz Preloga kojemu je to zapravo prvi pravi posao!

Iako je na burzi na desetke diplomiranih ekonomista, na natječaj objavljen potkraj siječnja u lokalnim međimurskim tjednicima stigle su samo tri zamolbe. Od kandidata se, pored općih uvjeta Zakona o trgovačkim društvima, tražila visoka ili viša stručna sprema, jedna godina radnog iskustva, stručne, radne i organizacijske sposobnosti, te program rada tvrtke za pet godina mandata.

Jedna je zamolba, kaže gradonačelnik Ljubomir Kolarek (HDZ), odbačena jer je kandidat imao srednju stručnu spremu, a drugi već radi, pa je ocijenjeno da mu posao ne treba. Izabran je Hercigonja, koji je prije toga kratko vrijeme bio v.d. uprave Marine Prelog, tvrtke s 20.000 kuna temeljnog kapitala, osnovane u studenom prošle godine, nakon što je uprava HEP-a Gradu na 20 godina ustupio oko 26.000 četvornih metara uz rijeku Dravu i jezero hidroelektrane Dubrava, kako bi se na tom području razvijao turizam. Grad je, uz lučicu za mala plovila i obalu, preuzeo i kafić.

– Uhodao sam se i pohvatao konce. Objekt je bio u lošem stanju i trebalo ga je urediti, od dozvola kojih nije bilo do instalacija. Uskoro dolaze stolovi i stolci – pojašnjava Hercigonja. Ima planove i oko uređenja prostora za odmor i rekreaciju, svojevrsnog divljeg kampa pokraj kafića, te kupališta. Na pitanje je li najmlađi direktor neke javne tvrtke u Hrvatskoj, uz osmijeh kaže da ne zna.

– Prihvatio sam izazov. Osim mene, u tvrtki su zaposlene i dvije konobarice. Trebat će nas još, zeznulo nas je ono stopiranje mjera zapošljavanja preko javnih radova, pa ćemo pokušati do radnika i preko student servisa – napominje Hercigonja, koji je godinu dana stažirao u Međimurskoj županiji, u Upravnom odjelu za EU integracije, a pomagao je i u Muzeju Međimurja.

To je vrijeme iskoristio za polaganje državnog ispita. Diplomirao je 2009. Radio je povremeno na honorarnim poslovima, no stalni nije uspijevao naći. Aktivan je i u politici. Nedavno je izabran za člana Nadzornog odbora Mladeži HDZ-a Grada Preloga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije