Međimurski inovatori osvojili medalje u Ženevi i Moskvi

Hrvatski inovatori i izumitelji tiho i bez pompe odlaze u svijet predstavljati svoje proizvode i dosege, i otamo se redovito vraćaju s blistavim rezultatima!

Tako je svih 12 hrvatskih inovatora koji su sudjelovali na 42. međunarodnom salonu inovacija u Ženevi, najvećemu takvom događaju u svijetu, osvojili prestižne nagrade, a među njima su bile i međimurske tvrtke.

Zlatnom plaketom nagrađena je inovacija bioreaktorskog postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda tvrtke Tehnix iz Donjeg Kraljevca, kojoj je pripala i zlatna plaketa saudijskog kralja Abdullaha. Među nizom srebrnih medalja koje su osvojili Hrvati u Ženevi, izdavajamo madrac Thermocare, tvrtke Bernarda iz Pušćina.

Salon inovacija u Ženevi od 2. do 6.travnja okupio je 790 inovatora i inovativnih poduzetnika iz 45 zemalja svijeta, a prema priopćenju Udruge inovatora Hrvatske, uz Hrvatsku zajednicu tehničke kulture organizatora gostovanja naših predstavnika u tom švicarskom gradu, izloške je posjetilo 60.000 posjetitelja, uglavnom poslovnjaka. Od 1000 predstavljenih 1000 inovacija nagrađeno ih je samo 300-ak, a ocjenjivao ih je međunarodni žiri od 75 stručnjaka.

Istodobno, u glavnom gradu Rusije Moskvi, hrvatski inovatori, okupljeni oko Hrvatskog saveza inovatora, na 17. međunarodnom salonu inovacija i novih tehnologija Arhimed osvojili su 20 nagrada, od čega 7 zlatnih, 4 srebrne i 9 posebnih priznanja. Ovaj sajam ove je godine na tom ruskom sajmu prikazano ukupno 750 inovacije iz 17 država svijeta.

Među dobitnicima zlatne medalje na Arhimedu u Moskvi našao se madrac Thermocare3+, autor Boris Perovski tvrtke Bernarda d.o.o. Također istom poduzeću je dodijeljen Grand Prix od Tehnološkog sveučilišta Volga za inovaciju Madrac Thermocare3+ – madrac sa sustavom zagrijavanja uz dodatne funkcije za zaštitu higijene i zdravlja, autor Borisa Perovski. Više pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije