Pre-kom neplatišama prestao odvoziti otpad iz romskog naselja

Na sjednicama općinskih vijeća općina Kotoriba i Donja Dubrava na dnevnom redu našlo se izvješće GKP Pre-kom o radu – gospodarenju otpadom na području tih općina.

Od ukupno 670 domaćinstava u Donjoj Dubravi njih 632, odnosno 94,33 posto obuhvaćeno je organiziranim odvozom komunalnog otpada. U Kotoribi je situacija nešto drugačija. Od 998 domaćinstava, uslugu odvoza otpada koristi 804 domaćinstava (80,56 posto). Poduzeće iz Preloga u izvješću je navelo problematiku odvoza otpada u romskom naselju u Kotoribi.

Kako nije bilo pomaka u naplati, ističu da je prestao odvoz svima Romima iz naselja koji ne plaćaju isti. Ipak je platišama, naknadno dogovoren odvoz. Predlažu kako bi Općina trebala u dogovoru s njima iznaći rješenje problema jer se otpad baca oko romskog naselja. Naglašavaju i sve veći problem ne plaćanja Roma unutar naselja Kotoribe, pa su onima koji ne plaćaju uzete kante i radi se skupljanje plastičnim vrećama.

Inače, odvoz otpada u tim sredinama obavlja se svakih 14 dana, mještani su isti dužni razvrstavati, a cijena odvoza za višečlanu obitelj iznosi 59,60 kuna. Tako je kroz 2013. godinu iz Donje Dubrave ukupno odvezeno 295,28 raznog otpada, a iz Kotoribe 499,59 tona.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije