Program izdavanja jamstava za poduzetnike i obrtnike u prerađivačkoj industrije

Objavom Javnog poziva za iskaz interesa za dodjelu jamstva na poduzetničke kredite Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. pokrenula je provedbu Programa jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji na području Međimurske županije.

Riječ je o Programu koji omogućuje izdavanje jamstava na poduzetničke kredite za poduzetnike klasificirane u točno određenim odjeljcima prerađivačke industrije prema Odluci o Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti 2007., a koji ulažu na području Međimurske županije.

Jamstvo pokriva najviše 75% iznosa neotplaćene glavnice kredita odnosno maksimalno 250.000 kuna po jednom poduzetniku, bez obzira radi li se o već postojećem poduzetniku ili poduzetniku početniku. Cilj ovog programa je pridonijeti jačanju konkurentnosti hrvatske prerađivačke industrije, rastu proizvodnje, porastu zapošljavanja i izvoza.

Iz državnog proračuna RH za 2013. godinu odobrena su sredstva u iznosu od 585.000 kn koja čine početna sredstva Jamstvenog fonda, ali budući da su u državnom proračunu za 2014. godinu predviđena dodatna sredstva za provođenje Programa, REDEA očekuje da će se Jamstveni fond višestruko povećati već u tekućoj godini.

Svi uvjeti koje je potrebno ispuniti za podnošenje zahtjeva za izdavanjem jamstva kao i postupak te procedura potrebna za donošenje odluke o izdavanju jamstva propisana je Pravilnikom o uvjetima, kriterijima i načinu izdavanja jamstava za dobivanje gospodarskih kredita i načinu korištenja kredita temeljem Programa Jamstvenog fonda za prerađivačku industriju i inovacije u prerađivačkoj industriji za 2013. godinu za Međimursku županiju. Navedeni Pravilnik i pripadajuća dokumentacija objavljeni su uz Javni poziv na internetskim stranicama REDEA-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije