Toplicama Sveti Martin od 1. siječnja upravljaju Slovenci

Portoroški Istrabenz Turizam objavio je da je 1. siječnja ove godine preuzeo upravljanje Toplicama Sveti Martin u Hrvatskoj. Istrabenz Turizam već upravlja jednim hotelom u Hrvatskoj, Grand hotelom Adriatic u Opatiji, koji je htio prodati 2009. godine, ali je u međuvremenu odustao od toga te se, prema svemu sudeći, posvetio širenju izvan granica Slovenije, piše Poslovni.hr.

“To je uspjeh za slovensko hotelijerstvo jer dokazujemo da na području upravljanja hotelima i hotelskih resortima možemo biti konkurentni i stranim hotelijerima”, rekao je Marino Antolovič, glavni izvršni direktor Istrabenz Turizma za slovensko Delo. Toplicama će, baš kao i u Opatiji, upravljati Istrabenzov brend LifeClass.

Rudolf Radiković, većinski vlasnik resorta, dugo je pregovarao s trima velikim hotelskim tvrtkama, iz Izraela, Slovenije i Španjolske, koje su ponudile svoj menadžment na način da se koriste njihovo ime i prodajni kanali. Sada je odabrao slovensku hotelsku kuću kojoj je ovo drugi izlazak u regiju. Radiković je ranije objasnio da to čini kako bi prilično nepoznata destinacija u Europi postigla bolju cijenu, a ime za koje se odlučio jamčit će određenu uslugu.

Njegov je cilj postići veće cijene kako bi isplatili investicije koje su od 2004. iznosile više od 60 milijuna eura. U Istrabenz Turizmu nisu željeli otkriti ime austrijske banke koja je imala važan utjecaj pri izboru novog upravitelja resorta. Ta ja banka osigurala izvore za investiciju u obnovu i gradnju kompleksa koja je realizirana 2009. godine.

U sklopu Sportsko-termalnog kompleksa Sveti Martin nalazi se hotel Golfer s četiri zvjezdice i 157 soba. U kompleksu su i 84 apartmana, bazeni s termomineralnom vodom, igralište za golf i sportska igrališta. Najveći problem toplica je spora otplata investicije zbog gospodarske krize koja je negativno utjecala na brži razvoj kontinentalnoga turizma.

Radiković je prošle godine od Podravske banke preuzeo Toplice Velika pokraj Požege, a prije toga je preuzeo hotel Picok koji je Podravska banka također imala u svojem vlasništvu nakon što su propali Višnja i Zdravko Pevec. Toplice Velika godinama se iznajmljuju samo za korištenje ljetnih bazena, a prije desetak godina bile su vlasnički povezane s Kamen-Ingradom, velikom građevinskom tvrtkom koju je vodio Vlado Zec i koja je u međuvremenu propala.

Od ukupne investicije u iznosu od 12 milijuna eura dio se planira financirati iz EU fondova. Radiković vjeruje u brži i kvalitetniji razvoj turizma u Požeškoj dolini jer su toplice smještene samo desetak kilometara od Požege. Osim prenoćišta i hotela s dvije zvijezdice u Požegi, u tom kraju nema primjerenih hotelskih kapaciteta, a Velika je kao lokacija zanimljiva i zbog vinogradarstva, vinarstva i gastonomije, piše Poslovni.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije