Najštedljiviji Prelog, Strahoninec i Donji Vidovec

Aleksandar Hatzivelkos, poznati aktivist i predavač matematike na Veleučilištu Velika Gorica, zalaže se za reorganizaciju sustava lokalne i regionalne samouprave, a odlučio je sam potražiti podatke o potrošnji pa podatke matematički obraditi. Iznose koji se u jedinicama lokalne samouprave potroše na godišnjoj razini za plaće zaposlenika podijelio je s brojem stanovnika. Time je dobio iznos koji se u pojedinim općinama i gradovima godišnje izdvaja za plaće zaposlenika po svakom stanovniku.

Na vrhu top liste najrastrošnijih gradova nalazi se Umag s potrošnjom 2713 kuna po stanovniku, druga je Opatija s 2150 kuna. Na vrhu rastrošnih općina nalazi se Sutivan s potrošnjom 2671 kuna po stanovniku, zatim slijedi Mljet s 2667 kuna. Nikoga nema iz Međimurja nema na ovoj negativnoj TOP 10 ljestvici, ali zato ima naravno na onoj štedljivoj.

TOP 10 najmanje plaće

Postoji lista najštedljivijih gradova i općina. Na vrhu liste gradova nalazi se Pleternica s 159 kuna izdvajanja po stanovniku, a kod općina to je Gradec sa 72 kune po stanovniku. Na listi najštedljivnijih gradova Prelog je na 6. mjestu s 340 kuna po stanovniku, a kod općina to je Strahoninec na 9./10. mjestu s 104 kuna po stanovniku koliko je i u Bedenici.

TOP 10 najmanje naknade

U izdvajanju iz lokalnih proračuna za naknade za rad predstavničke i izvršne vlasti, za plaćanje lokalnih političara, opet među 10 najskupljih srećom nema nikoga iz Međimurja. Zato se u TOP 10 najštedljivijih općina nalazi Donji Vidovec gdje nema nikakvih izdvajanja za ovakve troškove. Sve podatke ove analize možete pogledati ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije