Naši inovatori briljirali u Bruxellesu: Zlato za Đuru Horvata i Tehnix

Hrvatska pamet ponovno je iskazala svoju moć. Naši inovatori na upravo su završenom međunarodnom sajmu inovacija, tehnologija i novih proizvoda Innova u Bruxellesu osvojili četiri zlatne, tri srebrne, jednu brončanu medalju i tri posebna priznanja, obznanili su iz Udruge inovatora Hrvatske.

Uspjeh je tim veći jer je nagrađeno svih osam hrvatskih inovatora, koliko je ove godine i sudjelovalo na Innovi. U jakoj konkurenciji od 459 izlagača i 600 inovatora iz 27 zemalja to izaziva divljenje.

– Očekivali smo nagrade, no da će svih osam hrvatskih inovacija osvojiti medalje je rezultat i izvan naših očekivanja koji još jednom pokazuje koliko imamo kvalitetne inovatore i inovacije koje možemo i moramo predstaviti svijetu, zadovoljno je kazao Vojislav Raušević, glavni tajnik Udruge inovatora Hrvatske.

Zlatne medalju dobili su Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix Donji Kraljevec, za bioreaktorsko postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda, Zvonimir Viduka iz tvrtke Altpro za Eterik, jedinstveni sustav za preradu aromatičnog bilja, zagrebački obrt Čista zona za ekološki sustav zaštite pčela te inovator i poljoprivrednik Vlado Moulis iz Daruvara za jedinstveni vretenasti sustav uzgoja lješnjaka.

Nastup na bruxelleskom sajmu organizirali su Udruga inovatora Hrvatske, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatska gospodarska komora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije