Međimurski inovatori uspješni na INOVI u Zagrebu

Na završnoj svečanosti 38. Hrvatskog salona inovacija s međunarodnimn sudjelovanjem INOVA i  9. izložbe inovacija, prototipova i studentskih planova BUDI UZOR od 12 do 17. studenog 2013. godine u dvorani Zagrebačkog velesajma dodijeljene su nagrade najistaknutijim hrvatskim inovatorima među kojima se okitila i  Udruga inovatora Međimurja INOMA Čakovec koja je nastupila sa devet izložaka, i osvojila tri brončana odličja, jedno srebrno i dva zlata uz posebnu nagradu INOVE i Qatara. 

Praktičnu edukaciju 3D dizjna posjetiteljima je održao Vladimir Sever iz Preloga. Na najvećoj do sada izložbi inovacija nastupilo je 550 inovacija i 31 inozemne delegacije. Tako su u kategoriji brončanih odličja nagrade pripale Valentinu Vražiću iz Donjeg Kraljevca za dizajn “stol i stolci”, Dejanu Levačiću iz Čakovca za patent “ručke za kolica” i samostalnom slikaru iz Šenkovca Ivanu Šebestijanu za autorski rad “ciklus slika”.

U kategoriji srebra nagrada je pripala Rudolfu Pivaru iz Nedelišća za inovaciju “peć za centralno grijanje”. Zlatno odličje pripalo je Damiru Perčiću, Matiji Trupković i Ivanu Trupkoviću iz Brezja za dizajn “Reljefna obloga” i Darku Dobošiću iz Čakovca za patent “detektor krvi”, koji je osvojio još i visoku nagradu INOVA za najbolji hrvatski izložak, kao i priznanje od Quatara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije