Seminar o intelektualnom vlasništvu za međimurske poduzetnike

Povodom Globalnog tjedna poduzetništva Tehnološko-inovacijski centar Međimurje (TICM) i Državni zavod za intelektualno vlasništvo (DZIV) organiziraju besplatni seminar za poduzetnike na temu upotrebe intelektualnog vlasništva u poslovanju malih i srednjih poduzeća.

Seminar će se održati u četvrtak, 21. studenog 2013. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje a cilj mu je produbiti znanja međimurskih poduzetnika o industrijskom vlasništvu, autorskim i srodnim pravima te procesu zaštite i upravljanja intelektualnim vlasništvom uz prikaz stvarnih slučajeva iz poslovnog sektora.

Seminar će održati predstavnici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo, dr. sc. Bojan Benko i mr. sc. Tanja Milović, a provodi se uz podršku Ministarstva poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Osim navedenih tema, sudionicima će biti predstavljene usluge zaštite intelektualnog vlasništva u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje kroz izlaganje poduzeća Patent Projekt d.o.o. dok će dr.sc. Bojan Pečnik, osnivač i tehnički direktor razvojnog projekta Hipersfera te direktor za znanost, istraživanje i razvoj TICM-a predočiti svoje iskustvo iz procesa dobivanja međunarodnog patenta.

Intelektualno vlasništvo, iako neopipljivo, može biti predmetom prodaje, kupnje, razmjene ili služiti kao instrument osiguranja tj. kreditne zaštite. Korištenje žiga, patenta, industrijskog dizajna ili nekog drugog oblika intelektualnog vlasništva za razvoj poduzeća podrazumijeva određeno znanje o ovom području kako bi se odabrala najbolja strategija upravljanja. Polaznici će stoga dobiti priliku da unaprijede postojeće znanje i razumijevanje (prava) intelektualnog vlasništva što će u konačnici pozitivno utjecati na njihovu učinkovitost upravljanja istim.

Seminar je organiziran povodom Globalnog tjedna poduzetništva (engl. Global Entrepreneurship Week – GEW). Globalni tjedan poduzetništva je međunarodna inicijativa pokrenuta 2008. godine s ciljem proslave poduzetništva, inovativnosti i kreativnosti. GEW kroz aktivnosti kao što su predavanja i druženja poduzetnika i potencijalnih poduzetnika nastoji pobuditi poduzetnički duh.

Ove godine u GEW-u sudjeluje 24.000 partnerskih organizacija iz 138 zemalja svijeta, a TICM se prvi put uključio u ovu inicijativu. Seminar je jedan od 3.835 događaja organiziranih u sklopu GEW-a 2013. Više informacija o događajima organiziranima diljem svijeta povodom GEW-a dostupno je na mrežnim stranicama genglobal.org.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije