Lepoglavec i Hobas Rohre uoči ulaska u EU još se više povezuju

U ponedjeljak 17. lipnja renomirane tvrtke HOBAS Rohre GmbH i LEPOGLAVEC d.o.o. potpisuju Ugovor o suradnji, kojim produbljuju svoju dosadašnju uspješnu suradnju. Ugovor o suradnji u proizvodnji, te prijenosu tehnologije i znanja potpisuju direktor tvrtke HOBAS, Harald Slamanig i direktor, ujedno vlasnik  tvrtke LEPOGLAVEC Ivan Lepoglavec.

Tvrtka HOBAS Rohre GmbH iz Austrije je dio HOBAS grupe koja već više od 50 godina proizvodi cjevovodne sustave iz centrifugiranog armiranog poliestera. Grupa HOBAS sa svojih 5 tvornica u Europi i Sjedinjenim američkim državama te vlastitom razvijenom tehnologijom predstavlja vodećeg svjetskog proizvođača poliesterskih cjevovoda najviše kvalitete. Ovi cjevovodi se koriste u vodoopskrbi, odvodnji, industriji i energetici, a najvažnija im je značajka njihova dugovječnost,  što se dugoročno uvijek pokazuje kao najjeftinije rješenje. Zbog toga je primjena HOBAS cjevovodnih sustava prisutna širom svijeta, pa se osim u vlastitim tvornicama HOBAS grupe ovi proizvodi proizvode i u brojnim tvornicama u svijetu, koje imaju licencu za proizvodnju po specifičnoj HOBAS tehnologiji..

Tvrtka LEPOGLAVEC d.o.o. iz Goričana se već više od 30 godina bavi preradom i proizvodnjom proizvoda iz plastičnih masa te je svojom kvalitetom, iskustvom i znanjem prepoznata u tom specifičnom sektoru tržišta. Poznata je po proizvodnji kada, kada s masažnim sustavima, spremnika, tobogana, proizvoda proizvedenih vakuumskom tehnikom te brojnih proizvoda od armiranog poliestera.

Obje tvrtke surađuju već više od 15 godina. Tvrtka LEPOGLAVEC već godinama proizvodi i isporučuje tvrtci HOBAS brojne poluproizvode i proizvode koje HOBAS koristi za projekte širom Europe. To su različiti fazonski komadi i sklopovi, dijelovi većih cjelina, drenažne cijevi i drugi proizvodi za koje su obje tvrtke našle zajednički interes. Također je tvrtka LEPOGLAVEC obavljala pojedine doradne radove, zbog naknadnih preinaka, koje se povremeno javljaju zbog neplaniranih i nepredviđenih okolnosti u realizaciji nekih projekata.

Pri tome je važno naglasiti, da je jedan od najvažnijih preduvjeta za tu suradnju uvijek bila najviša kvaliteta proizvoda i izvedenih radova, a to je značajka po kojoj je HOBAS poznat širom svijeta.

Ulaskom Hrvatske u EU, bitno će se pojednostaviti protok roba i proizvoda, pa se i zbog toga očekuje povećanje dosadašnje suradnje dviju tvrtki partnera.

Namjera ovog Ugovora o suradnji, je intenziviranje prijenosa tehnologije, znanja i iskustava, te povećanje obima proizvodnje u tvrtci LEPOGLAVEC. To će biti na dobrobit kupaca i krajnjih korisnika, zatim obiju tvrtki te na kraju i Republike Hrvatske, jer će planirano povećanje proizvodnje u tvrtci LEPOGLAVEC sigurno rezultirati potrebom za dodatnim zapošljavanjem.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije