Međimurski obrtnici nezadovoljni radom ministra Marasa

U nizu sastanaka koji se održavaju na temu Prijedlog Zakona o obrtu u Koprivnici je održan i sastanak članova Skupština 5 obrtničkih komora s područja sjeverozapadne Hrvatske, među kojima je i Obrtnička komora Međimurja. Inicijativu za taj sastanak dalo je i njegov sazivač je bilo Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Sastanku je prisustvovalo 70-ak obrtnika, a među njima i 11 članova Skupštine Obrtničke komore Međimurja koji su se sa sastanka vratili razočarani, kako načinom vođenja sastanka tako i odgovorima koje (ni)su dobili. Već sam početak ukazivao je na to da mu sazivač nije dovoljno ozbiljno pristupio.

Ministar Maras kasnio je skoro pola sata, a nakon pozdravnih riječi predsjednika domaćina Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonka Pecikozića, ministar je potrošio sljedećih 40-ak minuta na već svima vrlo dobro poznatu problematiku iz Prijedloga Zakona o obrtu. To što su ga pojedinci prekidali u tom izlaganju, uz razne, najčešće negativne, opaske nije ga smelo.

Tek nakon njegovog izlaganja dao je mogućnost obrtnicima da postavljaju pitanja, što je uspjelo njima petorici-šestorici. Pravo iznenađenje nastupilo je nakon 30-ak minuta potrošenih za pitanja navedenih nekoliko obrtnika i odgovore, kada je ministar odlučio završiti sastanak “jer mora ići na potpisivanje ugovora”. Takvim onemogućavanjem daljnje rasprave ministar Maras je sve prisutne ostavio u čudu i nevjerici jer su neki obrtnici prošli i preko 150 km. da bi porazgovarali, a sada im je taj dijalog naprasno uskraćen.

Iako su prošli nešto manji put i obrtnici Obrtničke komore Međimurja bili su izrazito nezadovoljni takvim načinom vođenja sastanka i odnosom ministra Marasa prema obrtnicima jer praktično nisu imali prilike postaviti pitanje. Samim time sazivanje ovog sastanka, vođenog na ovakav način, smatraju čistim promašajem i uzalud potrošenim vremenom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije