Međimurci na Sajmu lova i ribolova u Gudovcu

Na sajamskom prostoru u Gudovcu u subotu i nedjelju 25. i 26. svibnja, pod motom “Živjeti s prirodom” održan je 5. LOREKO, koji je svečano otvorila Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede. Svoje promotivne materijale kao i promociju Međimurske županije imao je i Lovački savez Međimurske županije zajedno sa Dika štik d.o.o. iz Vratišinca i mesnicom ”Oletić” koji su zajedničkim snagama udruženjem s Lovačkim savezom Splitsko – dalmatinske županije nudili bogati sadržaj.

Zvukom rogista Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije službeno je započela ceremonija otvorenja, ali i dva dana sajmovanja na Bjelovarskom sajmu smještenom na sajamskom prostoru u Gudovcu. Uvodnu riječ sa zahvalom suorganizatorima na podršci uputio je direktor Sajma Zlatko Salaj. Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija istaknuo je veliku potporu Županije kako bi ovaj sajam prerastao okvire lokalnog i postao značajan na nacionalnoj razini.

Svoju podršku istaknuo je u ime Grada Bjelovara gradonačelnik Antun Korošec. U ime Hrvatskog športsko-ribolovnog saveza okupljenima se obratio predsjednik Vladimir Sever. Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak pozdravio je nazočne u ime dvadeset županijskih saveza i LS-a Grada Zagreba. Istaknuo je veliku važnost hrvatskog lovstva kojem je iskazano priznanje pozivom europskih lovaca parlamentaraca u Strasbourg na svečanu sjednicu u Europski parlament.

U svojem govoru pozvao je Ministrastvo poljoprivrede da se pridruži lovcima u svečanom obilježavanju ulaska u Europsku uniju. Da bi se ovoj rastućoj sajamskoj priredbi dalo na važnosti, Hrvatski lovački savez je u subotu tamo održao sjednice Predsjedništva i Izvršnog odbora.

Sajam lova i ribolova održava se u suradnji s Hrvatskim lovačkim savezom i Hrvatskim športsko-ribolovnim savezom koji je ispunio sadržaj subote, dok je lovcima pripala nedjelja, kada su se okušali u kuhanju gulaša i lovnom streljaštvu, a održana je i revija lovnih pasmina pasa kojom je prikazana raskoš lovne kinologije LS-a Bjelovarsko-bilogorske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije