Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
LTH ALUCAST POSJETIO SLOVENSKI VELEPOSLANIK Kontinuirano ulaganje u razvoj i nove tehnologije čini ih jednom od najmodernijih proizvodnih lokacija grupacije

Stigli predstavnici veleposlanstva Republike Slovenije

LTH ALUCAST POSJETIO SLOVENSKI VELEPOSLANIK Kontinuirano ulaganje u razvoj i nove tehnologije čini ih jednom od najmodernijih proizvodnih lokacija grupacije

 

U pogon tvrtke LTH Alucast d.o.o. u Čakovcu danas su stigli predstavnici Veleposlanstva Republike Slovenije - veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Gašpar Dovžan, ekonomski savjetnik Dušan Pšeničnik, Ministrica-savjetnica Tamara Plankar i predsjednica Saveza slovenskih društava u Hrvatskoj Barbara Riman Plazibat te predstavnici Međimurske županije, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i turizam Darko Radanović i pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju, upravljanje projektima i investicije dr.sc. Anita Perešin

U uvodnom dijelu direktori Društva LTH Alucast Tadej Muhič i Tomislav Tot predstavili su organizaciju i poslovanje Društva kao i planove za daljnji rast, razvoj i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

LTH Alucast je u svibnju 2022.godine otvorio 3.400m2 nove hale proizvodnog pogona te time povećao ukupne kapacitete pogona na 10.000m2, a već danas se planira i počinje projektirati nova dogradnja pogona od 6.100m2 kao i postavljanje logističkih objekata, visoko regalnog skladišta i fotonaponskih sunčanih elektrana.

U 2022. godini pokrenuti su novi projekti izrade aluminijskih odljevaka za invertere koji se ugrađuju u 100% električna vozila VW ID linija, Audi e-tron i ostalih e-vozila unutar VAG grupacije. Trenutno se već intenzivno pripremaju i naručuju automatiziranu opremu za najveći projekt dosad koji će već na jesen ove godine startati u Čakovcu, a radi se o aluminijskim odljevcima za invertere koji će se ugrađivati u nove linije 100% električnih BMW iX vozila.

Godine 2022. u izgradnju i novu strojnu opremu investirano je preko 5,5mil eur, a plan investicija za 2023. godinu skoro je 50% veći i iznosi 8mil eura. Društvo je u 2022 poslovalo pozitivno te ostvarilo rast poslovanja od skoro 40% u odnosu na 2021., a plan rasta poslovanja za 2023. je 30% veći u odnosu na 2022.godinu. Također povećao se i broj radnih mjesta za 70 novih djelatnika te  trenutno u pogonu radi 330 djelatnika.

Sve veći obim posla, znači i nova zapošljavanja

U LTH Alucastu svake godine planira se stabilan godišnji rast od 25-30% kao i daljnji razvoj poslovanja, stoga su za ovu godinu predvidjeli 60 novih radnih mjesta, od čega su već u prvim mjesecima 2023. zaposlili 30 novih suradnika. Trenutno imaju 330 zaposlenih, od kojih je čak 50% žena. I dalje zapošljavaju novi kadar, između ostalog strojarske tehničare i inženjere, CNC operatere, mehatroničare, robotičare, mehaničare, bravare, tokare, strojobravare te ostala zanimanja za radna mjesta operatera u proizvodnji. Zbog daljnjeg planiranog rasta i razvoja LTH Alucast će godišnje otvarati novih 40-50 radnih mjesta.

Naglasili su da je LTH Alucast, kao član grupacije LTH Castings, pouzdani partner najrespektabilnijim imenima u automobilskoj industriji kao štu su BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen i ostali.

LTH Alucast kontinuirano ulaže u razvoj i nove tehnologije, strojeve i opremu za koje je godišnje namijenjeno između 6 i 8 milijuna eura. Ove i sljedeće godine pripremaju nove projekte na području e-mobilnosti, stoga su investirali u najnovije moderne tehnologije, visoki stupanj automatizacije proizvodnih procesa i mnogobrojne robote visoke učinkovitosti i točnosti, čime ispunjavaju visoke standarde svojih kupaca.

Fotogalerija

 

Održivi razvoj

Jedan od strateških smjerova grupacije LTH Castings je i održivi razvoj, stoga se na svim proizvodnim lokacijama, uključujući LTH Alucast, ubrzano pripremaju i izvode projekti izgradnje sunčanih elektrana.

U LTH Alucastu završena je izgradnja solarne elektrane od 900kWh za djelomičnu proizvodnju vlastite električne energije, a time i smanjenje emisije CO2 u okoliš, kao i osiguravanje obnovljivih izvora energije.

LTH Alucast jedna je od najmodernijih proizvodnih lokacija u grupaciji LTH Castings iz Slovenije, čiji je prosječni godišnji prihod viši od 300 milijuna eura, a tradicija 75 godina. Grupacija je među najmodernijim, visokotehnološkim ljevaonicama tlačnog lijeva aluminija u Europi i zapošljava više od 3.000 ljudi na 6 proizvodnih lokacija u Sloveniji, Hrvatskoj i Makedoniji. Razvojni su parteri najuglednijim svjetskim proizvođačima automobila, poput Mercedesa, BMW, Audi-a, Volkswagena-a i brojnih drugih kupaca u automobilskoj industriji. Zajedno s njima putem novih projekata oblikuju i razvijaju odljevke za nove koncepte vozila, posebice u «e-mobilnosti« i tako predstavljaju »one-stop-shop« partnera za svoje klijente.

Najnovije

Reci što misliš!