Bez posla ostaje 133 vozača i skladištara u Perutnini

U tvrtki Perutnina Ptuj-Pipo iz Čakovca i službeno su potvrdili da će 133 od ukupno 848 zaposlenih biti proglašeno tehnološkim viškom. Riječ je o radnicima na poslovima skladištenja i distribucije, od vozača do skladištara i administracije.

– Donijeta je odluka da se svi radnici za koje postoji ta mogućnost preraspodijele na druga radna mjesta. Ostali će biti proglašeni viškom i izradit će se program njihova zbrinjavanja. Ni jedan radnik neće biti ostati bez svojih zajamčenih prava – napominju u toj tvrtki.

Na otkaze je prije nekoliko dana upozorio je Sindikat hrvatskog vozača (SHV), koji je ustvrdio da je 133 otkaza u toj tvrtki posljedica toga što Agrokor 1. travnja preuzima distribuciju njezine robe na području Hrvatske.

Radnici su zabrinuti, a Miljenko Gočin, predsjednik SHV-a, poručio je da će im pružiti pravnu pomoć ukoliko se odluče na tužbe. Perutnina Ptuj-Pipo se na predaju distribucaije Agrokoru odlučila, kako navode u tvrtki, zbog racionalizacije i optimizacije poslovanja, te “uspješnog savladavanja povećane tržišne konkurencije u europskim okvirima”.

Zbog zemljopisnog položaja Hrvatske, za mnoge je tvrtke distribucija vlastitih proizvoda velik teret jer su troškovi održavanja veliki. Direktor mr. sc. Predrag Šegović kazao je da će veći dio skladišta, uključujući i vozni park, prodati na tržištu po povoljnim uvjetima.

Ukoliko se u budućnosti pokaže potreba za dodatnim kadrom, ti će radnici imati prioritet u zapošljavanju, tvrde u Perutnini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije