kraj radova

ZAVRŠEN PROJEKT OD 13,3 MILIJUNA KUNA Gospodarska zona Goričica kod Nedelišća u potpunosti infrastrukturno opremljena

Završnom konferencijom danas je obilježen kraj radova na infrastrukturnom uređenju gospodarske zone Goričica kod Nedelišća. Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izrazio je zadovoljstvo uspješnim završetkom ovog projekta

– Iz Međimurske županije, tijekom prošle godine, na Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta došle su četiri aplikacije i sve su uspješno riješene. Radi se o četrdesetak milijuna kuna namijenjenih za poduzetničku infrastrukturu i veseli me što ti projekti u Kotoribi, Prelogu, Čakovcu i ovdje u Nedelišću idu kraju. Ostalo je još dvjestotinjak tisuća kuna na koje Općina Nedelišće ima pravo i siguran sam da će i za taj iznos biti pronađeno korisno i brzo rješenje. Prije nekoliko dana Općina Nedelišće podnijela je Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zahtjev za dodjelu državnog zemljišta za proširenje gospodarske zone, jer ona je već sada rasprodana i popunjena. To je poruka svima koji žele razvijati i graditi gospodarske zone da ih ne smijemo pretvarati u mrtvo slovo na papiru ili ledine na kojima nema investicija. Ovo je jedan dobar pokazatelj gdje i kakao se do investitora dolazi i kako im se izlazi ususret kako bi se, što je prije moguće, parcele infrastrukturno opremile za njihove investicije te izdale građevinske dozvole što je prije moguće. Ja sam siguran da ćemo i ovu aplikaciju za proširenje zone riješiti vrlo brzo i to na temelju darovnog ugovora nakon što bude procijenjeno zemljište. Ono je neaktivno i, da tako kažem, neperspektivno za RH i mislim da neće biti nikakvog problema dodijeliti ga Općini Nedelišće. Koja će tu biti cijena još ćemo vidjeti, ali želja je da načelnik što prije osigura izvore financiranja kako bi i taj drugi dio zone u kraćem roku priveli svrsi, rekao je Horvat.

Načelnik Općine Nedelišće Darko Dania iznio je osnovne podatke o gospodarskoj zoni Goričica.

-Goričica je četvrta gospodarska zona Općine Nedelišće koja se prostire na 16,5 hektara zemljišta. Podsjećam da je zemljište 2014. dobiveno od RH i evo danas imamo kompletnu infrastrukturu u vrijednosti 13,3 milijuna kuna. Iz općinskog proračuna osigurali smo 5,3 milijuna kuna. Druga faza izgradnja bila je vrijedna 4,8 milijuna kuna i posebno smo zadovoljni što je čak 4,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Svih deset parcela u zoni je prodano, jedna hala je izgrađena, a dvije su u izgradnji, naveo je Dania rekavši da na tom prostoru očekuje zapošljavanje tristotinjak novih radnika. Govorio je i o daljnjim perspektivama gospodarske zone.

-Mi smo blizu Čakovca i Varaždina, a uskoro će se na ovom prostoru ta dva grada povezati brzom cestom te će se izgraditi obilaznica. Ova će zona biti povezana s tim prometnicama što je zasigurno jedan od razloga dolaska investitora k nama u Nedelišće. Osim toga značajno smo smanjili komunalni doprinos za poduzetnike, a i cijena zemljišta puno je manja nego u nekim drugim zonama. Sve su to razlozi zbog kojih već sada imamo pisma namjera za još 60.000 kvadrata za proširenje zone. Sve to smo proslijedili ministru Horvatu i nadamo se skorom sastanku na kojem će se dogovoriti proširenje ove zone za još jednu takvu, istakao je Dania.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije