Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOTO Svečana dodjela u Čakovcu: Novi majstori i majstorice primili svoje diplome!
Korina Ban

PODIJELJENA 41 DIPLOMA

FOTO Svečana dodjela u Čakovcu: Novi majstori i majstorice primili svoje diplome!

Najviši stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima položilo je njih 41

U petak, 18. rujna u zgradi Scheier u Čakovcu održana je svečana dodjela majstorskih diploma kandidatima koji su u organizaciji Obrtničke komore Međimurske županije uspješno položili majstorske ispite u dva ispitna roka, u prosincu 2019. godine te u veljači ove godine.

Kako je na samom početku svečanosti u pozdravnom govoru naglasio predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak, u dvadeset i četiri godine organiziranja i provođenja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori MŽ majstorske ispite položilo je gotovo 700 majstorica i majstora.

Svečana dodjela u Čakovcu: Novi majstori i majstorice primili svoje diplome! Fotogalerija

Danas su svoje diplome preuzeli majstori i majstorice iz Međimurske županije (32), Varaždinske (7), Koprivničko-križevačke (2), Istarske (1) te iz Zagreba (1) po zanimanjima bravar, elektroinstalater, autolakirer, soboslikar-ličilac, automehaničar, dimnjačar, frizer, elektromehaničar, autolimar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, kozmetičar, mesar, pediker, pekar, plinoinstalater, slastičar, fasader, strojobravar, tokar i zidar.

Svečanosti je uz dobitnike diploma prisustvovao zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je uz predsjednika Borisa Lukovnjaka novim majstorima i majstoricama dodijelio zaslužene diplome te im uputio nekoliko prigodnih riječi.

- Drage majstorice i majstori, želim vam puno uspjeha na poslovnom planu. Svi znamo što i koliko znači dobar majstor te koliko oplemenjuje i nadograđuje naše gospodarstvo. Nažalost, znamo i da vlada nestašica u majstorskim zanimanjima stoga vam iskreno čestitam i zahvaljujem te želim puno osobne i poslovne sreće - poručio je Grivec.Nakon što su dodijeljene majstorske diplome zaslužnima i netom prije zajedničkog fotografiranja na otvorenom, tajnik Obrtničke komore MŽ i današnji voditelj svečanosti Robert Varga prisjetio se riječi župana Međimurske županije Matije Posavca koje je majstorima i majstoricama uputio dvije godine unazad.

- Vaš uspjeh ujedno je uspjeh Međimurske županije, jer želimo razvijati obrtničku i gospodarsku klimu u našem kraju. Ključno je da imate radna mjesta i poslovnu motivaciju, te se nadam da će vam se uloženo vratiti i da ćete ostati raditi u našem Međimurju - riječi su kojima je završio svečani program.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!