GODIŠNJI PROGRAM

REALIZACIJA Obavljen veliki posao na aglomeracijama Donja Dubrava i Mursko Središće

U tijeku godine izvodili su se radovi na produžetku kanalizacijske mreže u Ulici D. Tadijanovića u Čakovcu.

Ukupno su realizirane investicije u vrijednosti 11.268.581,42 kune, rečeno je to u ponedjeljak na Skupštini Međimurskih voda d.o.o. Čakovec. Spomenuta investicija se dijeli na građenje komunalnih građevina odvodnje i pročišćavanja na iznos od 7.010.439,16 kuna, a za izradu projektne dokumentacije komunalnih vodnih građevina od interesa Međimurske županije otpalo je 4.258.142, 26 kuna.

Rečeno je kako su krajem prošle godine započeli radovi na proširenju Upravne zgrade na UZP-a Čakovec, sve temeljem izrađene projektne dokumentacije i sklopljenog ugovora za izvođenje radova čiji se završetak radova i ishođenje uporabne dozvole očekuje u prvoj polovici ove godine.

Rečeno je i to, kako je sukladno zahtjevima jedinica lokalne samouprave lani izrađivana projektna dokumentacija za kanalizacijske mreže u Savskoj Vesi (Nove ulice) i Nedelišću(Zavrtnje 1. i 2. faza), za vodvodnu i kanalizacijsku mrežu kompletne stambene zone Istok u Donjem Kraljevcu, za produžetke kanalizacijske mreže u ulicama J. Slavenkog i kralja Tomislava u Kotoribi, za produžetak kanalizacijske mreže u M. Središću (Slatine), dok je započela izrada projektne dokumentacije za sanitarnu kanalizacijsku mrežu Centra u Svetom Martinu na Muri.

Temeljem ranije izrađenje projektne dokumentacije ishođene su građevinske dozvole za sanitarnu kanalizacijsku mrežu Gospodarske zone u Svetom Martinu na Muri i za kanalizacijsku mrežu za Gornje Trate u Maloj Subotici.

U tijeku godine izvodili su se radovi na produžetku kanalizacijske mreže u Ulici D. Tadijanovića u Čakovcu, izgradnji kanalizacijske mreže zone Brezje u Mihovljanju, sekundarne kanalizacijske mreže u Čakovcu (Travnička ulica) i na produžetku kanalizacijske mreže u ulicama J. Slavenskog i kralja Tomislava u Kotoribi.

Za radove na izgradnji sustava odvodnje na području aglomeracije Donja Dubrava i Mursko Središće (EU projekt) su u tijeku 2019. godine završeni svi postupci javne nabave osim za UPOV-e te su shodno istome potpisani i ugovori za izvođenje radova, vršenje stručnog nadzora i nabavu opreme i vozila. Krajem godine započeli su radovi u Čukovcu, Donjem Vidovcu (alomeracija Donja Dubrava) i Murskom Središću (aglomeracija M. Središće).

Nastavljeni su radovi na izradi projektne dokumentacije, ishođenju pripadnih dozvola te rješavanju imovinsko-pravnih poslova za aglomeracije Donja Dubrava, Mursko Središće, Podturen, Pidbrest, Donji Kraljevec i Štrigova. Temeljem zahtjeva Hrvatskih voda, a obzirom na znatna odstupanja vrijednosti ponuda u odnosu na planirana sredstva u postupcima javne nabave za aglomeracije Donja Dubrava i Mursko Središće izrađene su novelacije studijske dokumentacije.

Također su temeljem  provedenih postupaka javne nabave sklopljeni ugovori za izradu idejnih projekata za UPOV-e Podbrest i Štrigova te za rekonstrukciju i dogradnju UPOV-a Podturen i Donji Kraljevec. Za aglomeraciju Štrigova  pokrenut je krajem godine kod nadležnog ministarstva postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš.

Nakon što se ishodi rješenje moći će se pokrenuti postupci ishođenja lokacijskih, odnosno građevinskih dozvola za kanalizacijski sustav Štrigova i pripadajući pročistač.
U sustav odvodnje i pročišćavanja u gornjem Međimurju nastavljeni su radovi na izradi projektne dokumentacije za podsustave Bogdanovec i Lopatinec.

Projektna dokumentacija za podsustav Lopatinec je izrađena te je u tijeku ishođenje građevniske dozvole, dok je za podsustav Bogdanovec izrađen idejni projekt te je proveden postupak ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš i u tijeku je ishođenje lokacijske dozvole.

Za potrebe utvrđivanja stvarnog stanja izgrađene kanalizacije u Kotoribi ugovorena je izrada analize postojećeg sustava odvodnje te se očekuje završetak iste.

Direktor Međimurskih voda d.o.o. Čakovec , dipl.ing. je na kraju svog izvješća uputio riječi zahvale svim udjelničarima i članovima NO na ukazanom povjerenju i suradnji kao i radnicima Društva na doprinosu u uspješnom poslovanju tijekom 2019. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije