Plin je još u svibnju poskupio za 30 posto

Građane su ovih dana iznenadili visoki računi za potrošeni plin u prosincu. Svakodnevno nazivaju Međimurje-plin i pitaju kad je to došlo do poskupljenja plina i zašto o tome nisu obaviješteni.

Pokazalo se, međutim, da je udar na džepove izglasan još u svibnju prošle godine, no tijekom ljetnih mjeseci mnogim je korisnicima zbog tadašnje manje potrošnje to promaklo. U Međimurje-plinu pojašnjavaju da posljednjih sedam mjeseci nije bilo poskupljenja plina.

– Posljednje povećanje bilo je 1. svibnja prošle godine, i to na potrošnji jedne prosječne obitelji u Međimurskoj županiji za oko 30 posto. No, to su građani manje osjetili tijekom ljetnog razdoblja, kad je potrošnja puno manja. Na žalost, ovi veći računi za zimske mjesece rezultat su povećanje potrošnje i tih novih cijena od 1. svibnja – kaže direktor Međimurje-plina Nenad Hranilović.

U svibnju je za 23,15 posto porasla nabavna cijene plina, a tome je dodana i tarifna stavka od 20,23 kuna, koja se koristi za održavanje mjernog mjesta. Cijena prostornog metra plina je 3,55 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije