PROJEKT PUŠIPEL SE NASTAVLJA

ROBERT HORVAT O PUŠIPELU ‘Trsovi spremni da rod novi donesu, a butelje čekaju zov potrošača’

- Je, situacija na tržištu nije najbolja, zapravo jako loša, no to nam ne oduzima za pravo nadati se boljim danima, a njih čekamo radeći u vinogradu i podrumu, pun optimizma govori Robert Horvat, vinogradar na čijem imanju je započet i nastavlja se projekt Pušipel, autohtona sorta međimurskog vina.

– Niti pandemija koronavirusa, niti mrazevi ne mogu zaustaviti proejkt Pušipel-zaštićena sorta međimurskog vina. Jednostavno projekt svom snagom ide naprijed na obadvije ogledne mikro lokacije, ali i u vinogradima i podrumima mojih kolega koji gaje Pušipel, pun optimizma kaže u ovo preduskrsno vrijeme Robert Horvat iz Svetog Urbana koji skupa s ocem Vladimirom Horvatom najviše skrbi o projektu u koji je minulih devet godina samo Međimurska županija uložila milijun kuna.

Mlađi Horvat kaže kako su trsovi oberezani, lucnovi povezani i sada slijedi prva zaštita protiv nametnika. Istodobno lanjsko vino Pušipel clasic i Pušipel prestiqe je u buteljama i čeka vrijeme kada će moći biti plasirano na tržište koje je već davo odlučilo kako je ovo vino odavno najbolje i ponos međimurskih vinara, članova Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae.

Podsjećamo kako osim Međimurske županije, Društva vinogradara i vinara ‘Hortus Croatiae’, sudjeluju i Savjetodavno poljoprivredna služba u Čakovcu te Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije