Vinsko odrastanje vinarije Štampar kroz rane dvijetisućite godine rezultiralo je izuzetnim vinima i prestižnim nagradama koje su vina postizala na domaćim i stranim festivalima. Stvoriti i zadržati posebnost svojih okusa i mirisa teška je agenda, pridobiti publiku tako da se baš tvoja vina s razlogom traže – umijeće je u svakom vremenu.
Osobito današnjem, zasićenom vrlo dobrim vinarima i sve boljim bijelim, crvenim i narančastim vinima. Između petnaestak etiketa s kojima izlaze na tržište, vina Štampar najbolje rezultate postižu Sauvignonom, Pušipelom, Muškatom, Črnim i svakako kultnom Pol-Pol mješavinom. Zagrebačka je scena nedvojbeno najvažnije mjerilo domaće kvalitete.
U “Vinskim putevima”, najkompetentnijem vodiču kroz vinarije i vina Hrvatske 2012., autor Saša Špiranec tvrdi: Štampari su jedan od simbola međimurskog vinarstva i jedni od rijetkih čija se vina traže daleko od užeg zavičaja. Kvaliteta je prepoznata u najboljim restoranima širom države i unijeta u vinske karte. Na tragu družbe “veliki s velikima” vinarija se odlučila na serijal predstavljanja svojih vina u vrhunskim restoranima.
Za početak zagrebački Rougemarin bar, vrsnog kuhara Marina Medaka. Rougemarin je ležeran, ali atraktivan restoran s najboljim nestandardnim hamburgerima u zemlji. Kuhaju se i druga jela, izuzetno dobro, a za prilično korektne cijene. Svakog tjedna restoran dovodi jedno glasovito ime iz hrvatskog kuharskog miljea.
U dan posjete našeg fotografa Denisa Perčića, kuhao je gost kuhar Mate Janković, član žirija Masterchefa i u drugoj sezoni. Uz svako jelo Mate je birao i preporučivao samo najbolje iz podruma Štampar. Dovoljno da destinaciju ne propustimo već pri prvoj posjeti Zagrebu. Dobar tek i u zdravlje! Svakog dana 2013-te!