Lista najtraženijih zanimanja: Traže se konobari, ali i kuhari

Najtraženija zanimanja u 2012. na portalu MojPosao bila su konobar, prodavač, kuhar i programer, a iza njih najviše su se tražili prodajni predstavnici i knjigovođe. Unatoč krizi i sve većem broju nezaposlenih, posao su mogli pronaći i komercijalisti, frizeri te administratori jer je upravo najveća ponuda i potražnja zabilježena u prodaji, turizmu i ugostiteljstvu te administrativnom sektoru, javlja portal 24sata.hr.

Što se tiče stručne spreme, poslodavci najviše traže zaposlenike sa srednjom stručnom spremom, a nešto manje s visokom. No bez obzira na stručnu spremu, nemojte zanemariti strane jezike, osobito engleski. Upišite napredni tečaj jer se u gotovo 60 posto oglasa tražilo napredno znanje engleskog. A nećete pogriješiti ni s učenjem njemačkog jezika.

Iako su prošle godine poslodavci u Hrvatskoj manje tražili informatičke vještine, nije naodmet znati dobro raditi na računalu. Želite li proširiti znanje rada na računalu, ako ste u mogućnosti, upišite informatički tečaj, primjerice, za Word ili Excel jer se traže u većini oglasa. Ako ste nezaposleni ili nikako ne možete pronaći posao u struci, razmislite o prekvalificiranju.

Primjerice, za konobara ili kuhara ne treba vam fakultet, a pokažete li se da ste u tome pravi majstori, i šanse da se zaposlite znatno se povećavaju jer je potražnja za uslužnim djelatnicima vrlo velika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije