Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
VIDEO Tehnix predstavio mobilnu karantenu za privremenu izolaciju osoba sa simptomima koronavirusa
eMedjimurje

'CORONA KABINA'

VIDEO Tehnix predstavio mobilnu karantenu za privremenu izolaciju osoba sa simptomima koronavirusa

Direktor Tehnixa Đuro Horvat predstavio nam je mobilnu 'corona kabinu', a pričao je i o utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo

Iako Međimurje samim virusom još uvijek nije pogođeno, kao njegova prva žrtva palo je gospodarstvo. Neki gospodarstvenici su u toj krizi prepoznali da mogu pomoći sa svojim inovativnim rješenjima. O toj temi smo razgovarali s međimurskim poduzetnikom Đurom Horvatom u njegovom proizvodnom pogonu Tehnix u Donjem Kraljevcu.

Direktor Tehnixa nam je predstavio mobilnu "corona kabinu" za smještaj osoba koje moraju biti odvojene od drugih ljudi. Riječ je, o specijalnoj mobilnoj karanteni za kontrolu i privremenu izolaciju osoba sa simptomima koronavirusa, kapaciteta za četiri osobe.

Kabina je duga šest i pol metara, široka je tri metra, a toliko je i visoka. U Tehnixu ističu da su njezine prednosti mobilnost smještaja za osobe pod sumnjom da su zaražene virusom, široka primjena za prevenciju širenja virusa, visoki zaštitni i medicinski standard korisnika, tehnička sigurnost izoliranih osoba i smještajna rješenja za duži boravak.

picture
 

- I sada u ovoj krizi treba pričati o zdravom radu, stvaranju novih vrijednosti. Rad bi trebao svakog oplemeniti, a to nas čini zdravima i sretnima. Naša proizvodnja nije stala i svaki dan isporučujemo vozila, to su proizvodi koji su visoke vrijednosti te smo danas lideri u proizvodnji specijalnih komunalnih vozila Mercedes robne marke. Smatram da moramo uložiti sada u krizi svo svoje znanje i vrijeme u domaću proizvodnju i biti partner razvijenoj Europi i tako ćemo uspjeti. Znamo što nam je činiti i naša budućnost u Tehnixu je sigurno uspješna! - rekao nam je Đuro Horvat.

U videu pogledajte što Horvat kaže o utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo te je li pogođena i njegova tvrtka.

picture
 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!