Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
VELIKO POJEFTINJENJE Od utorka nas čeka drastičan pad cijene goriva, najveći u novijoj povijesti?
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DRASTIČNO JEFTINIJE GORIVO

VELIKO POJEFTINJENJE Od utorka nas čeka drastičan pad cijene goriva, najveći u novijoj povijesti?

Sutra nas tako, kako pišu, čeka pojeftinjenje od čak 44,5 kuna po spremniku od 50 litara benzina. Prosječni spremnik dizela mogao bi biti jeftiniji 35,5 kuna.

Na stranici Cijenegoriva na Facebooku objavljeno je da nas sutra čeka drastično pojeftinjenje goriva, kako dizela, tako i benzina, javlja Index.hr. Riječ je o stranici koja iz tjedna u tjedan ponedjeljkom objavljuje neslužbene promjene u cijenama goriva, koje se uglavnom pokažu točnima.

Sutra nas tako, kako pišu, čeka pojeftinjenje od čak 44,5 kuna po spremniku od 50 litara benzina. Prosječni spremnik dizela mogao bi biti jeftiniji 35,5 kuna. Prosječni spremnik LPG-a mogao bi pojeftiniti 26 kuna. Naravno, riječ je o neslužbenim procjenama, a prave cijene vidjet ćemo u utorak ujutro, kad se redovito objavljuje korekcija cijena.

Dakle, prema izračunu spomenute stranice, od sutra bi benzin mogao biti jeftiniji 89 lipa, a dizel 71 lipu po litri. Usporedbe radi, prošli tjedan je cijena spremnika benzina pala za 13 kuna, dizela za 7,5 kuna, a autoplina za 15 kuna, javlja Index.hr.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!