Grad Prelog postao magnet za investitore

Gospodarstvenici na području Grada Preloga ostvaruju bolje rezultate u usporedbi s pokazateljima na županijskoj i državnoj razini, istaknuto je na tradicionalnom susretu gospodarstvenika Grada Preloga, održanom u restoranu Prepelica u Otoku.

U usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine, u prvom polugodištu ove godine broj zaposlenih povećan je za 2,1 posto, prihodi za 0,2 posto, izvoz za devet posto, a bruto dobit za 5,4 posto. Prema riječima saborskog zastupnika i gradonačelnika Dragutina Glavine, velika većina poduzetnika poslovala je s dobiti.

Zahvalio je poduzetnicima i obrtnicima na doprinosu za razvoj Grada, naglasivši da je gospodarstvo stup razvoja svake sredine. Na području Grada djeluju 204 tvrtke koje su lani ostvarile milijardu i 52 milijuna kuna ukupnih prihoda i 34 milijuna kuna neto dobiti. Zapošljavaju 2080 radnika. Na području Grada djeluju i 102 obrtnika.

Prelog ima povoljniju gospodarsku strukturu jer dvije trećine čini prerađivačka industrija koja je izvozno orijentirana.

– Vaša je prednost i to što ste postali magnet za investitore – kazao je, uz ostalo, župan Ivan Perhoč. Na skupu je, uz ostale uzvanike, bio i pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj. Iako na državnoj razini pokazatelji nisu sjajni, a dolazi i još jedna teška godina, na skupu gospodarstvenika naglasak je bio na optimizmu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije