Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
RADNA ATMOSFERA Svetomartinska udruga voćara, vinogradara i povrćara organizira sastanak
S.M.

u voćnjaku starinski sorti jabuka

RADNA ATMOSFERA Svetomartinska udruga voćara, vinogradara i povrćara organizira sastanak

Posebna naglasak bit će stavljen na aktivnosti i pripreme u povodu obiliježavanja Svjetskog dana jabuke 20. listopada ove godine, kao i na poteškoće na koje voćari dolaze u želji da svoje proizvode kvalitetno uskladište

Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin radi bez predaha i premda je većina njezinih članova zaokupljena berbama, oni pronađu vrijeme i za stručna predavanja i druženja. Tako će udruga predvođena svojim vrijednim predsjednikom Mladenom Dobranićem i njegovim odanim tajnikom Martinom Sršom u srijedu, 25. rujna od 16 sati u Voćnjaku starinskih sorti jabuka u Brezovcu održati radni sastanak na kojemu će se govoriti i razmotriti stanje u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu.

Posebna naglasak bit će stavljen na aktivnosti i pripreme u povodu obiliježavanja Svjetskog dana jabuke 20. listopada ove godine, kao i na poteškoće na koje voćari dolaze u želji da svoje proizvode kvalitetno uskladište. Za sve koji dođu na ovaj skup, bit će vina i sokova od jabuke, te mogućnost njihove kupnje. Već sada u svoje rokovnike ubilježite ovaj nadnevak, jer to se mora vidjeti i doživjeti. Legendarni Kotić čeka sve nas.

Usput će se obaviti sanacija klopoca koji je zbog puno rada oslabio, a bit će riječi i o cijenama voća i povrća te grožđa. U Svetom Martinu na Muri, točnije u općini i Turističkoj zajednici su zadovoljni jer su od LAG-a Međimurski doli i bregi dobili 300 tisuća kuna za određene aktivnosti na Skelarskom putu. I premda su novci stigli iz EU izvora i na natječaju je trebalo raditi, a novac je dobrodošao. 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!